Les Mercedes, les missatgeres del canvi

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Judit Vela
La cooperativa va rebre un premi de Barcelona Activa Font: Judit Vela
La cooperativa va rebre un premi de Barcelona Activa. Font: Judit Vela.
El seu nom també fa referència a una voluntat d'inclusió Font: Judit Vela
El seu propi nom fa referència a una mirada inclusiva. Font: Les Mercedes.

Les Mercedes, les missatgeres del canvi

Autor/a: 
Judit Vela
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Gràcies a la seva flota de bicicletes, 100% verda, reparteixen comandes a particulars, oficines, restaurants, grups de consum i botigues, enfocant-se cada cop més al comerç de proximitat.

Les Mercedes és una cooperativa sense ànim de lucre formada el juliol de 2020 per un grup de dones que pretenen transformar la missatgeria a Barcelona, convertint-la en un servei ètic, inclusiu i sostenible.

A diferència del que passa a la missatgeria convencional, en el seu dia a dia construeixen relacions properes amb la clientela i tenen un tracte familiar amb els veïns i veïnes del barri, ja que reivindiquen el valor de tota la cadena humana: des de la persona que envia la comanda fins la que la rep, però també la missatgera.

Tot i així, la lluita contra el consum compulsiu i poc conscient en aquest àmbit no és gens fàcil. Tal com diuen, la gent s’ha acostumat massa a la immediatesa i a no pensar en el privilegi que suposa l’accés a un servei com aquest. Precisament per això es troben enxarxades en el moviment de ciclomisssatgeries de Catalunya, que treballa en la mateixa línia per sumar forces.

A més, destaquen per haver irromput a un sector ultra masculinitzat. Recalquen, però, que no són feministes pel fet de ser dones, sinó per la seva mirada i pel tipus d’espai que han generat.

D’una banda creuen que escoltar, pensar i cuidar és igual d’important o més que tenir certes habilitats físiques per realitzar aquesta feina. D’altra banda, volen facilitar oportunitats als col·lectius de persones més vulnerables, motiu pel qual ja han col·laborat amb entitats com la Fundació Surt.

De moment no tenen aplicació mòbil. Comenten que no només implica una inversió econòmica important, sinó també una resposta massa ràpida. En aquest sentit, defensen l'ús d'altres vies de comunicació per a les comandes. Elles disposen d’un senzill formulari web, de número de telèfon, adreça de correu electrònic i de xarxes socials.

Comentaris

Em presento, em dic Daniel Cort i estudio el 4t curs del grau de periodisme a la Universitat Abat Oliba CEU. Jo i un company estem fent un reportatge audiovisual sobre els "riders". El vostre projecte ens sembla molt interesant. Estarieu disposades a que us traguèssim una estona per grabar-vos i fer-vos unes quantes preguntes? Comenteu-nos la vostra disponibilitat horària i fins on ens hauríem de desplaçar per poder quedar amb vosaltres Espero la vostra resposta, disculpeu les molèsties.
Dani

Bon dia Dani,

Des de Xarxanet només en fem difusió, pots contactar amb Les Mercedes aquí

https://mensajerialesmercedes.com/inici#Contacte

Gràcies!

Salutacions

Equip de Xarxanet

Afegeix un comentari nou