Les noves modalitats de targetes d’AMB no afavoriran les sortides d’esplais i entitats

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Les mesures que s’implantaran afavoreixen els usuaris habituals, que amb la nova T-usual pagaran menys. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les mesures que s’implantaran afavoreixen els usuaris habituals, que amb la nova T-usual pagaran menys. Font: Unsplash.
La nova proposta simplifica la gamma de títols i redueix en un 25% el preu de la T-usual. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La nova proposta simplifica la gamma de títols i redueix en un 25% el preu de la T-usual. Font: Unsplash.

Les noves modalitats de targetes d’AMB no afavoriran les sortides d’esplais i entitats

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

La targeta més habitual per fer sortides amb infants puja el preu i passa a ser unipersonal, dificultant les activitats fora de l’espai habitual.

Fins ara, molts esplais i entitats funcionaven amb la T10 quan feien sortides amb infants i joves, però degut a les noves tarifes i mesures que implantarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja no es podrà utilitzar aquesta targeta. A banda de l’augment de preu, la T10 (a partir d’ara T-casual) passa a ser unipersonal, amb el que no la podran utilitzar diferents usuaris.

A canvi, es posarà a la venda una T-grup, que servirà per a 70 viatges per diverses persones per gastar en un màxim de 30 dies. Si es gasten tots en aquest termini, sortirà al mateix preu que el que sortiria la T-casual, però si no quadra el número d’usuaris pot perjudicar a moltes entitats que treballen amb infants i joves.

Les noves tarifes afavoriran els usuaris habituals

Les mesures que s’implantaran a partir de 2020 afavoreixen els usuaris habituals, que amb la nova T-usual (l’antiga T-mes), pagaran menys per viatges il·limitats en 30 dies.

La nova proposta simplifica la gamma de títols i redueix en un 25% el preu de la T-usual. També reduirà en un 25% el preu de la T-jove, la targeta per als menors de 25 anys amb viatges il·limitats durant 90 dies. En contrapartida, la T-10 augmenta el seu preu a 11,35€ i passa a ser unipersonal.

Amb aquests canvis es pretén fomentar l’ús del transport públic com a base de mobilitat per la ciutat i reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle, per millorar la qualitat de l’aire i en conseqüència la salut de la ciutadania i el planeta.

AMB compta amb altres targetes per fer front a l’emergència climàtica com la T-verda, una targeta gratuïta amb viatges il·limitats durant tres anys per a persones que hagin desballestat el seu vehicle privat contaminant i hagin renunciat a comprar-ne cap altre en tres anys.

Afegeix un comentari nou