Mohamed El Amrani: "Volem posicionar Salt com un referent en innovació social"

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Mohamed El Amrani és el president de l'ONGD Azahara que treballa per a la emprenedoria social i cultural de Salt Font: Mohamed El Amrani
Mohamed El Amrani és el president de l'ONGD Azahara que treballa per a la emprenedoria social i cultural de Salt Font: Mohamed El Amrani

Mohamed El Amrani: "Volem posicionar Salt com un referent en innovació social"

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

Parlem amb Mohamed El Amrani, un noi de 26 anys i president de Azahara, des d'on treballa dinamitzant la comunitat activa de persones compromeses amb la transformació social a Salt a través del projecte 'Mixtura'.

Com neix 'Mixtura' i quins són els seus objectius?

'Mixtura' neix des de l'Associació cultural Azahara amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria social entre persones d’origen divers a Salt. Acompanyem en la creació de nous projectes empresarial d'economia social i solidària i d'activisme comunitari que donin resposta innovadora en la millora de la convivència, la cohesió social i la transformació a través de la cultura.

Oferim un programa d'acompanyament amb mentoria, formació i recursos. A més de fomentar la creació de nous projectes, també promocionem l'actitud emprenedora amb l'organització de tallers, conferències i grups de diàleg.

Com funciona la vostra borsa de mentors/es?

La borsa de mentors/es és una oportunitat fantàstica per implicar les empreses del territori amb compromís social. Persones amb una llarga trajectòria en diferents sectors acompanyaran els projectes que formen part de 'Mixtura'.

A més, estem tancant acords de col·laboració, que es faran públic en breu, amb col·legis professionals, universitats i institucions. Aprofitem per comentar que busquem mentors i mentores per ajudar els nostres emprenedors/es!

Quantes formacions heu fet i quants projectes esteu acompanyant? Quines tipologies?

S'han organitzat més d'una quinzena de xerrades i conferències amb persones emprenedores reconegudes per la seva capacitat transformadora. Sempre amb una premisa: entendre la diversitat i el diàleg intercultural com una font d'emprenedoria inesgotable, posant molt èmfasi en el paper dels joves.

Just fa pocs dies s'ha tancat el procés de selecció de projectes. Entre totes les propostes presentades destaquem des de projectes de roba sostenible, organització d'esdeveniments, càterings socials i i fins i tot un grup de persones educadores de carrer que estan creant una nova metodologia d'intervenció.

Quins problemes té Salt i d'on neix la necessitat de fer que el territori esdevingui un lloc referent en innovació social i convivència?

Salt podria compartit els mateixos reptes que qualsevol altra ciutat. Precisament, volem capgirar el discurs que es té sobre poblacions com Salt amb un alt índex de persones d'origen divers.

La immigració no ha de ser entesa com un problema. Emprenedoria i migració van agafades de la mà i volem aprofitar tot aquest potencial per transformar i posicionar la Vila com una referent en innovació social.

Des d’Azahara creiem en l’empoderament col·lectiu, és per això que volem generar espais on la mateixa comunitat presenti les propostes de millora, facilitant-los els coneixements, processos i eines necessàries per a que es duguin a terme. Volem canviar el discurs que injustament es practica sobre Salt i demostrar que és una vila viva, activa i dinàmica.

Afegeix un comentari nou