Música contra la pobresa infantil a la Seu d’Urgell i Vielha

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Alejandra Cariñanos
 Font:
Font:

Música contra la pobresa infantil a la Seu d’Urgell i Vielha

Autor/a: 
Alejandra Cariñanos
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

El Santuari de Mijaran de la Vall d’Aran i la Catedral de la Seu d’Urgell celebraran dos dels 24 concerts del cicle “Música contra la pobresa infantil” en benefici de Càritas.

El Santuari de Mijaran de la Vall d’Aran acollirà el dissabte, 6 d’agost, a les 19 hores, un dels 24 concerts del Cicle de Música Solidària: “Música contra la pobresa infantil”, engegat per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, en benefici de Càritas.

Posteriorment, el dia 7 a les 18 h, a la Catedral de la Seu d’Urgell, es podrà escoltar i gaudir d’un altre concert d’aquest cicle amb un programa diferent. Els solistes i l’Orquestra UNESCO Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, en seran els intèrprets dels respectius concerts.

La Catedral de Tortosa va ser la mestressa de cerimònia d’aquest cicle, el qual va ser inaugurat el 3 de gener passat i que, alhora, ha recorregut llocs emblemàtics de ciutats com Granollers, Vic, Sabadell, la basílica de Montserrat, Berga, Reus i Sant Cugat. Durant aquest estiu, ho farà a Santes Creus, Vielha, La Seu d’Urgell, Arenys de Munt (Festival de Santa Florentina), Ripoll (Festival Internacional de Música de Ripoll) i Tivissa (Festival les nits a la Baranova).

Aquest cicle de música solidària compta amb la doble voluntat de fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, amb especial mirament a poblacions i a persones on no hi arriba freqüentment, i també, la captació d’ingressos per compartir-los amb Càrites Diocesanes Catalanes i poder dur a terme el projecte social de lluita contra la pobresa infantil.

En altres paraules, es persegueix aquest doble objectiu d’implicació del territori i la música i que, a la vegada, aquesta sigui un altaveu amb un fort ressò per poder recaptar diners per a programes socials centrats en la pobresa infantil.

Malauradament, la pobresa infantil és una realitat molt present. Els infants són un dels col·lectius més vulnerables i desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa. Segons l’IDESCAT, l’any 2014, la població de menys de 16 anys en risc de pobresa o exclusió social era d’un 28,8% (360.700 nens i nenes), i un 8,7% ja patia de privació material severa, d’un total de 1.185.386 nens i nenes a Catalunya.

En el marc del programa “Contra la pobresa infantil”, Càritas du a terme diverses accions des de les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya, per tal d’acompanyar i guiar a les famílies perquè puguin accedir a recursos comunitaris de caire educatiu i sanitari, a més de facilitar i procurar ajudes per poder fer front a necessitats primàries i bàsiques com són l’alimentació, els medicaments, l’educació i la vestimenta.

A més de col·laborar a través de la compra d’entrades, existeix també l’opció de cooperar a través d’una altra via, per la qual cosa s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i organitzacions que vulguin fer la seva contribució i col·laboració, tot i que no puguin assistir als concerts. Les aportacions es poden realitzar a través d’una transferència de manera presencial a les entitats bancàries o per internet. Per a més informació clicar aquí.

Afegeix un comentari nou