Neix CrowdCoop, eina per finançar projectes

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les formacions son un dels pilars de CrowdCoop. Imatge de Crowdcoop. Font: CrowdCoop
Les formacions son un dels pilars de CrowdCoop. Imatge de Crowdcoop.
Composició gràfica del projecte crowdcoop. Imatge de Crowdcoop.  Font: CrowdCoop
Composició gràfica del projecte crowdcoop. Imatge de Crowdcoop.

Neix CrowdCoop, eina per finançar projectes

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Crowdcoop és una eina de micromecenatge i finançament col·lectiu. L’objectiu de CrowdCoop és posar l’economia al centre i que generi formes de finançament.

El passat mes de maig, la Fundació Goteo va presentar la seva eina CrowdCoop. CrowdCoop és un espai per posar el micromecenatge i el ‘matchfunding’ (concepte que significa el finançament col·lectiu de projectes per part d’una organització). Neix a raó de tres projectes impulsors: Heres Social, Facto Cooperativa i Fundació Goteo.

CrowdCoop té per objectiu posar l’economia al centre i que generi formes de finançament, amb retorn social, però que a l’hora comparteixin valors i filosofia amb el cooperativisme. Per a complir aquests objectius, treballen amb aquests pilars:

  • Plataforma de Crowdfunding: a la web crowdcoop.org, els projectes d’economia social podran generar les seves campanyes de ‘crowdfunding’ en un entorn adaptat als seus valors i necessitats.
  • L’eina “matcher”: és una eina que permet establir contactes entre grans entitats del món de l’esconomia social que tenen recursos amb projectes que hagin hagut de recórrer al crowdfunding per finançar-se.
  • La formació: per poder utilitzar aquestes dos eines calen unes formacions corresponents. Els materials d’aquestes formacions es publicaran a la web de recursos de crowdcoop per compartir el coneixement i que puguin ser útils per a altres projectes.

Qulasevol projecte d’economia social pot presentar-se en aquesta plataforma de micromecenatge. Per a participar-hi només cal inscriure’s aquí.

Afegeix un comentari nou