Neix KmCat, la xarxa cooperativa de quilòmetre zero

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Kmcat té una xarxa logística pròpia. Imatge de Britt Fuller. Llicència de Domini Públic. Font: Britt Fuller. Llicència de Domini Públic.
Kmcat té una xarxa logística pròpia. Imatge de Britt Fuller. Llicència de Domini Públic.
A kmcat poden ser associats o associades, qualsevol persona o persona jurídica que oferixi un producte o servei. Imatge de FaceMePLS. CC BY 2.0 Font: FaceMePLS. Llicència d'ús CC BY 2.0
A kmcat poden ser associats o associades, qualsevol persona o persona jurídica que oferixi un producte o servei. Imatge de FaceMePLS. CC BY 2.0

Neix KmCat, la xarxa cooperativa de quilòmetre zero

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Kmcat és una xarxa cooperativa on persones productores venen productes i serveis a persones compradores. Disposa de mútliples serveis, com la xarxa de distribució pròpia.

KmCat és una xarxa cooperativa de productors i consumidors que s’ha donat a conéixer a principi de la setmana passada. La presentació s’ha fet via xarxes socials i comunicació digital, i en la seva pàgina web posen com a missió «Perquè Amazon només pensa en Amazon...». Tota una declaració de principis.

KmCat és una iniciativa de Servimcoop, appshunter, mad systems, iesmed coop i nelbet proyectos. Ha rebut el suport de AraCoop i el Departament de Treball, Àfers Socials i Famílies. També ha rebut el suport econòmic del Miniteri de Treball.

Les característiques de KmCat són:

  • Disposa d’una xarxa de distribució pròpia, basada en entitats i punts de proximitat adherits com el comerç local.
  • Té un sistema logístic propi, amb una cobertura eficient i sostenible de tot el territori català.
  • Compta amb assessorament als socis i sòcies col·laboradores, a nivell empresarial i nivell associatiu.
  • Ofereix informació essencial als usuaris i usuàries, com informació financera i bancària.

A KmCat s’hi poden fer socis i sòcies, les següents persones físiques i persones jurídiques:

  • Compradors i compradores: Qualsevol persona usuària de KmCat pot fer-se soci o sòcia de la cooperativa mitjançant una participació única de 10€. Mitjançant aquesta participació, aquestes persones sòcies podran comprar els productes que es venen a KmCat.
  • Proveïdors i proveïdores: qualsevol persona física o jurídica que vengui productes pot ser proveïdor o proveïdora. Per a ser-ho caldrà que compri 20 participacions de 10€. Mitjançant això tindrà accés a un creixent grup de socis i sòcies cooperativistes i podrà posar els seus productes i serveis al Mercat Obert i trobar noves oportunitats de negoci amb Connecta Empreses. També comptarà un sistema logístic per fer arribar els seus productes al domicili.
  • Comerços: els comerços també poden ser socis i sòcies de la cooperativa. Mitjançant 20 partcipacions de 10€, es farà visible el comerç a la resta de socis i sòcies compradores. Podran posar a la venda els productes i serveis al Mercat Obert i trobar noves oportunitats de negoci amb Connecta Empreses. També comptaràn amb un sistema logístic per fer arribar els productes al domicili dels compradors i compradores.

Per fer-se soci o sòcia de Kmcat cal omplir aquest formulari.

Comentaris

Hola, us parlo en nom de l'empresa ECOBOTIGA SL, disposem de botigues on tots els productes són ecològics i la nostra intenció es mantenir-ho així.

M'agradaria poder concretar una trobada amb vosaltres per conèixer-ens i determinar de quina forma ens podem ajuntar o participar en el vostre projecte

Salut

Esteve Colomer

Bona tarda Esteve,

Pots contactar amb km Cat a través del seu formulari de contacte

https://kmcat.coop/#contacte

Salutacions

Equip de xarxanet

Afegeix un comentari nou