Neix una targeta de crèdit social per comprar aliments

Autor/a: 
Dolors Martinez Mendoza
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix una targeta de crèdit social per comprar aliments

Autor/a: 
Dolors Martinez Mendoza

Resum: 

L'Ajuntament de Barcelona, acompanyat de diverses entitats socials, ha presentat la Targeta Solidària d'Aliments. Aquesta targeta substituirà, a partir de juliol, els ajuts per cobrir necessitats d'alimentació que actualment s'abonaven mitjançant xec o transferència.

Amb l'objectiu de "dignificar més i estigmatizar menys l'usuari", la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha presentat aquesta targeta moneder.

Està previst distribuir-ne més de 3.500 unitats, i amb ella es podrà comprar a qualsevol botiga d'alimentació. D'aquesta manera, es contribuirà també a evitar les cues als punts de distribució solidària d'aliments, ja que els seus usuaris disposaran de l'alternativa d'adquirir els aliments a establiments convencionals, augmentant d'aquesta manera la seva capacitat de compra i d'elecció dels aliments.

La targeta permetrà també que les entitats socials que vulguin fer-la servir com a mitjà per fer efectives les seves ajudes econòmiques ho puguin fer, i que els establiments que vulguin fer descomptes a persones en situació vulnerable sense recursos puguin donar un tracte preferent als seus portadors.

El nou mitjà de pagament només podrà utilitzar-se en establiments que venguin productes d'alimentació, però la tinent d'alcalde ha volgut aclarir que no s'ha dissenyat amb la voluntat de controlar que els diners es gastin en aliments.

El projecte preveu també que el valor econòmic dels ajuts que aporten els serveis socials municipals pugui ser incrementat mitjançant acords amb empreses de distribució d'aliments, comerços i altres establiments de venda d'aliments per tal que es doni un tracte preferent als seus portadors fent descomptes en productes bàsics.

A la mateixa roda de premsa, conjuntament amb representants de Càritas, el Banc dels Aliments i Creu Roja, va ser presentat el nou model de distribució d'aliments que l'Ajuntament de Barcelona ha proposat a la reunió de la Taula Solidària d'Aliments, órgan que va ser constituit a finals de 2012, i format pel propi Ajuntament, entitats socials i promotors alimentaris.

Actualment, existeixen aproximadament 234 entitats que ofereixen aliments en 176 punt de distribució solidària d'aliments. S'estima que fins a 46.000 persones acudeixen diàriament a buscar menjar.

La proposta consisteix a l'oferiment de l'Ajuntament a les entitats que realitzen la distribució d'aliments, si es posen d'acord per oferir aquest servei, d'assumir el cost del lloguer d'un espai acondicionat per a dur a terme la distribució en millors condicions, i també a instal·lar frigorífics i congeladors, donant la possibilitat de poder repartir productes frescos i amb una major qualitat nutritiva.

Afegeix un comentari nou