Novetat fiscal: desapareix el model 110 de l’IRPF

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

Novetat fiscal: desapareix el model 110 de l’IRPF

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Des de la primera declaració trimestral del 2011, els models 110 i 111 de rendiments de treball, activitats de professionals i premis quedaran units en un sol model, el model 111.

Fins al quart trimestre del 2010, el model d’autoliquidació que s’utilitzava per presentar les retencions dels treballadors, d’activitats i premis era el model 110.

Enguany, aquestes declaracions es presentaran amb el nou model 111, unificació dels models 110 i 111 i, com sempre, pel que fa al primer trimestre de l’any, el termini de presentació serà entre l’1 i el 20 d’abril,

Amb aquesta unificació, es segueix la mateixa tendència iniciada en l’exercici anterior amb el model 303 d’autoliquidació de l’IVA en el que es van unir els models 300 i 303 ja existents.

El model 111 s’utilitzava fins ara per a l’autoliquidació mensual de les retencions de l’IRPF de les grans empreses. Per a aquestes últimes no existeix cap variació, però per a la resta de contribuents com ara associacions, fundacions i persones físiques, el model 111 es presentarà trimestralment, com fins ara es feia amb el model 110.

La presentació del model 111 telemàtica continua sent voluntària.

Les entitats que no declarin per Internet han de tenir en compte el resultat de la seva declaració, ja que si la declaració és negativa o amb sol·licitud d’ajornament o fraccionament, hauran de presentar la declaració a les oficines de l’AEAT ja sigui per registre d’entrada o per correu certificat.

Només es presentarà a les entitats col·laboradores el model 111 trimestral amb ingrés.

D’altra banda, per a aquelles entitats que presentin el model 111 en format “paper”, no telemàticament, hi ha les següents opcions:

  • Model 111 preimprès: s’adquirirà a les Administracions de l’AEAT que consta de tres exemplars i el número de justificant comença pel codi 111.

  • Model 111 en paper: com a novetat d’aquest any, l’AEAT proporciona a la seva pàgina web el formulari que comença pel codi 112. En aquest cas només té dos exemplars i no hi ha exemplar per a l’Administració. Per tant, aquelles entitats que presentin la seva declaració a les entitats col·laboradores, aquestes només han de recollir l’exemplar per l’entitat col·laboradora i no han d’enviar cap exemplar a les oficines de l’AEAT.

Llegir més

Afegeix un comentari nou