Objectiu: eradicar la pobresa extrema

 Font:
Font:

Objectiu: eradicar la pobresa extrema

Resum: 

El món financer en els darrers anys ha obtingut grans beneficis. Per aquesta raó 60 nacions proposaran el proper dia 21 de setembre una taxa a nivell mundial sobre les transaccions en divises amb l’objectiu de eradicar la pobresa.

El proper dia 21 de setembre es celebrarà a la ciutat de Nova York una assemblea de les Nacions Unides. Amb la finalitat d’assolir els Objectius del Mil•leni, un grup de 60 nacions entre les quals es troben França, Regne Unit, Espanya i Japó, plantejaran a l’esmentada assemblea una taxa a nivell mundial sobre les transaccions en divises, el mercat d'inversions més gran i amb més liquiditat del món, per tal d’ eradicar la pobresa extrema per al 2015.

La implantació de cinc cèntims per cada 1.000 euros suposaria obtenir entre 25.000 i 35.000 milions de dòlars anualment, que permetrien una gran ajuda per al desenvolupament.

A banda, el Partit dels Socialistes Europeus i una gran confederació d’ONG proposaran al Consell d’Economia de la Unió Europea que es celebrarà a Brussel•les el proper 14 de setembre, establir una taxa sobre les Transaccions Financeres Internacionals a nivell europeu. Amb aquesta taxa es calcula que es podria arribar a recaptar 200.000 milions d’euros anuals que es destinarien a fomentar l’ocupació a la Unió Europea.

Afegeix un comentari nou