Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre

Resum: 

El Partit Popular ha presentat una esmena per evitar la congelació de les pensions, donant les seves alternatives per augmentar l’1% a tots els pensionistes i no congelar les pensions. Entre d’altres, un dels apartats que patiria la retallada seria l’Ajut Oficial al desenvolupament.

Una de les mesures que va adoptar el Govern per reduir el dèficit públic va ser el retall de 918 milions d’euros, respecte al 2010, destinats als ajuts a cooperació per al 2011. En el seu moment el PP va criticar aquesta mesura, al•legant que amb aquesta retallada, Espanya quedava molt lluny de l’objectiu de destinar el 0,7% del PIB a l’ajuda al desenvolupament, quedant reduït en aquell moment al 0,37% del PIB.

Ara el PP, amb l’objectiu de no congelar les pensions ha proposat una retallada de 200 milions d’euros més en ajut al desenvolupament. D’aquesta forma si s’aprova aquesta esmena proposada pel Partit Popular, el pressupost destinat a l’Ajuda al Desenvolupament es veuria reduït a un 0,33% del PIB.

Irene Milleiro, directora del departament de campanyes i estudis d’Intermon Oxfam, qualifica com a indignant que es retalli més del doble de l’anunciat l’Ajut Oficial al Desenvolupament. Per això, amb l’objectiu forçar la retirada d’aquesta esmena, Intermón Oxfam ha posat en marxa la campanya “Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre”.

Un dels propòsits de la campanya és que la ciutadania, mitjançant una trucada a la seu del PP, demani la retirada de l’esmena 184 i aconseguir així que no es retallin els ajuts a la cooperació.

A més, Intermon Oxfam ha fet propostes de com aconseguir els 200 milions d’euros sense retallar l’Ajuda Oficial al Desenvolupament donant les següents dades:

  • Despesa en Defensa: quatre vegades superior a l’ajuda espanyola.
  • Finançament addicional a les empreses concessionàries de les autopistes de peatge per compensar el pagament extra a les expropiacions (135 milions d’euros) i per obres de millora (200 milions d’euros).
  • Aportacions al patrimoni de Renfe (600 milions d’euros) i Adif (574 milions d’euros).
  • Parc Mòbil ministerial (fins a 47 milions d’euros).
  • Cria de cavalls de l’exèrcit (18 milions d’euros) .
  • Despeses reservats del CNI (18 milions d’euros).
  • Comissió de vigilància de la competència al mercat de tabacs (9 milions d’euros).
  • Fons de compensació per al dèficit (5000 milions d’euros).


Amb aquesta campanya, Intermón Oxfam vol fer, a més, una crida a la ciutadania i a les organitzacions, per que enviïn un missatge on-line per pressionar els grups parlamentaris que tenen l’última paraula a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat, per tal de que posin fi a les retallades d’ajuts al desenvolupament i a les despeses socials.

Una altra via de finançament seria imposar una taxa a les transaccions financeres internacionals i posar límit a l’evasió de capital a paradisos fiscals.

Llegir més

Afegeix un comentari nou