Nou dies de cultura i economia transformadores a la Festa del Riu de Manresa

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Festa del Riu de 2019, l'última que es va fer en format presencial Font: Festa del Riu
Festa del Riu de 2019, l'última que es va fer en format presencial
Representants de l'Ajuntament, l'Ateneu Coopeatiu, les Cases de la Música i Cultura21 després de la presentació de la programació de la Festa del Riu Font: Festa del Riu
Representants de l'Ajuntament, l'Ateneu Coopeatiu, les Cases de la Música i Cultura21 després de la presentació de la programació de la Festa del Riu
Xavi Sarrià i la seva banda Font: Claudia Marconell
Xavi Sarrià i la seva banda, que tancaran la Festa del Riu amb el concert del dia 29

Nou dies de cultura i economia transformadores a la Festa del Riu de Manresa

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

Un diàleg entre Maria Llopis i Mar Valldeoriola obre l’edició d’aqest any, que recupera el format presencial, i que es tancarà el dia 29 amb un concert de Xavi Sarrià.

Un diàleg entre Maria Llopis, artista, escriptora i activista feminista, i Mar Valldeoriola, activista cooperativista, realitzadora audiovisual i editoria de Paraules d’Arcadi, donarà el tret de sortida aquest divendres dia 21 a una nova edició de la Festa del Riu, la trobada anual de l’economia solidària i la cultura transformadores a Manresa, que aquest any recupera el format presencial. Ho farà amb un programa de xerrades, tallers i concert final que s’allargaran fins el dissabte 29 de maig.

El de Maria Llopis i Mar Valldeoriola serà el primer de quatre diàlegs que tindran lloc durant els pròxims dies a la Festa del Riu. Els altres tres aniran a càrrec d’Ana G. Aupi, poeta, feminista i comunicadora social, i Gustavo Duch, poeta, hortolà i coordinador de Soberanía alimentaria, en un diàleg entre feminisme i ecologia; Maria Rodó, activista feminista, i Nizaiá Cassián, que aportaran les perspectives decolonials i interseccionals, i finalment els antropòlegs José Mansilla i Manuel Delgado, que reflexionaran entorn a «la pandèmia de la desigualtat».

Concert final de Xavi Sarrià

El component musical aquest any l’aporta el concert de cloenda, a càrrec de Xavi Sarrià, que presentarà el seu últim treball, Que no s’apaguen les estreles, en una adaptació al nou escenari fruit de la pandèmia que conjuga música i audiovisual. El concert va exhaurir les seves entrades al cap de 24 hores d'haver-se posat a la venda. Previ al concert, en el mateix acte es farà un dels actes clàssics d’edicions anteriors, la desfilada de moda solidària «Més enllà de les aparences per una moda sostenible», que aquest any es presenta per primera vegada de forma teatralitzada. Desfilada i concert es faran a les 6 de la tarda al pati de l’Anònima, que també acollirà la resta de xerrades i taules rodones.

El programa es completa amb diversos altres actes com la jornada de pensament que organitza la cooperativa d’habitatge La Raval al llarg de tot el dissabte 22, o l’entrevista de la periodista Aina Font al fotoperiodista Jordi Borràs en el cicle «Pessics de vida», el dia 24. En la jornada de la Raval s'aportaran diversos punts de vista sobre el cohabitatge, a més de presentar-hi experiències d'aquest tipus d'habitatge cooperatiu ja existents a Alemanya i Uruguai. Finalment, el dissabte 29 hi haurà el gruix d’actes a la llera del riu, a la recuperada zona del Pont Nou. Un dels objectius del certamen, de fet, és recuperar l’entorn fluvial i millorar la nostra relació amb l’entorn natural.

Tots els actes són gratuïts

Al llarg de tot el matí del dia 29 hi haurà activitats i tallers mediambientals, juvenils i per a dones. A la tarda, al pati de l’Anònima, hi haurà un espai d’enxarxament entre entitats de l’economia social i solidària, associacions, moviments socials i col·lectius informals del Bages, amb l’acompanyament del sociòleg Ivan Miró i la cooperativa MigrESS, per tal de fer possible un altre dels objectius bàsics de la Festa del Riu, fer xarxa i generar espais de participació.

Tots els actes són gratuïts, però requereixen inscripció prèvia al web www.festadelriu.cat, a causa de les mesures derivades de la Covid-19. L’organització de la Festa del Riu corre a càrrec de l'Ajuntament de Manresa, l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Cases de la Música i la cooperativa Cultura21, i compta amb la col·laboració d’un conjunt d’entitats de Manresa i el Bages i de la Diputació de Barcelona.

Afegeix un comentari nou