Recull de bones pràctiques cooperatives per fer front a la Covid-19

Colectic
Autor/a: 
Colectic
Darrera de les cooperatives hi han valors de solidaritat i de fer xarxa. Imatge de Jason Taellious. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Jason Taellious. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Darrera de les cooperatives hi han valors de solidaritat i de fer xarxa. Imatge de Jason Taellious. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Les Cooperatives es solidaritzen entre elles i s'ajuden mútuament. Imatge de Trending Topics 2019. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Trending Topics 2019. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les Cooperatives es solidaritzen entre elles i s'ajuden mútuament. Imatge de Trending Topics 2019. Llicència d'ús CC BY 2.0

Recull de bones pràctiques cooperatives per fer front a la Covid-19

Autor/a: 
Colectic
Colectic

Resum: 

Diverses cooperatives de Catalunya ha ofert diferents serveis per ajudar al teixit cooperativisme. Aquestes aliances són de gran ajuda per fer front la crisi causada per la Covid-19.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya va presentar la setmana passada, un recull de bones pràctiques, que algunes cooperatives catalanes han començat a desenvolupar per fer front a la Covid-19. A causa de la crisi sociosanitària que ha generat la Covid-19, moltes de les cooperatives que forment part de la confederació, han començat a donar una resposta totalment solidària.

L’objectiu d’aquest recopilatori és valorar-les, però també que serveixin d’inspiració per altres entitats, sectors o col·lectius, ja que així podran començar a reproduir-se o adaptar-les a les seves necessitats.

Algunes de les bones pràctiques recollides, són les següents:

  • L’Apòstrof: ofereixen gratuïtament l’adaptació de textos a llengua fàcil per a cooperatives que estiguin fent atenció sanitària i d’emergències, relacionades amb el confinament.
  • La Fundició: ofereixen coordinació amb projectes escolars per oferir acompanyament a la comunitat educativa.
  • Btactic: ofereixen descomptes del 50% a totes les cooperatives que contractin serveis ‘cloud’ (correu electrònic col·laboratiu, gestió d’arxius en línia amb ‘Nextcloud’ i virtualització d’escriptoris).
  • Fil a l’agulla: ofereixen diferents xerrades gratuïtes, un servei d’atenció terapèutica per a persones i han dissenyat dos serveis d’atenció de pagament i a demanda.
  • A Granel: confeccionen productes d’higiene i també gel hidroalcohòlic, necessari per extremar les mesures d’higiene actuals.
  • Konexiona Marketing Services: volen donar suport a altres cooperatives oferint assessorament gratuït en línia pel que fa a accions de màrqueting i comunicació.

Mitjançant totes aquestes iniciatives, les cooperatives teixeixen una xarxa forta per tal d’enfortir les cures, la conciliació i l’economia. Totes aquestes iniciatives reflecteixen els valors del cooperativisme, valors que donen resposta a les necessitats socials i econòmiques de la població.

Afegeix un comentari nou