Sant Cugat crearà un espai d'informació de cooperatives i economia social

Ravalnet

Sant Cugat crearà un espai d'informació de cooperatives i economia social

Ravalnet

Resum: 

Aquest nou recurs serà una iniciativa municipal per donar suport a la creació i la consolidació d'aquest tipus d'empreses.

L'espai promourà tallers, jornades i fires per donar a conèixer i enfortir el món del cooperativisme i l'economia social i solidària. D'aquesta manera es reforçarà la tasca que ja fa l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a través del concurs d'emprenedoria social que convoca anualment.

Fins al moment no existeix un espai així al municipi llevat de Cal Temerari, que funciona com a seu de diverses cooperatives i té com a idea el desenvolupament del SincroCoop, un viver de cooperatives al servei de l'economia social.

L'Ajuntament preveu habilitar un nou espai per desenvolupar la tasca en condicions. Potenciarà l'assessorament extern per donar suport i acompanyar els projectes i cercarà diverses ajudes que aportin recursos, com ara els fons estatals per a la inversió local, els plans de cooperació local i altres ajudes vinculades al desenvolupament dels municipis.

A més de la intenció de desenvolupar el cooperativisme, el consistori es va adherir al novembre de 2015 a la Xarxa de Municipis per l'economia social i solidària.

Afegeix un comentari nou