Sense el món rural no hi ha revolució

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Ramaderes de Catalunya (@ramaderescat) Font: Twitter @ramaderescat
Ramaderes de Catalunya (@ramaderescat) Font: Twitter @ramaderescat

Sense el món rural no hi ha revolució

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Vallfogona de Ripollès serà el punt de trobada de les economies transformadores als territoris rurals el 31 d'agost.

Pagesia, cultura, relleus, agroecologia, mercat social, música, circ, jocs, exposicions... Vallfogona de Ripollès acollirà, el 31 d'agost, el primer Festival de l'Economia Social i Solidària Rural dedicat al coneixement i intercooperació de projectes de l'Economia Social i Solidària dels territoris rurals.

El taller 'Descobrim les plantes del nostre entorn' obrirà a les 9h el programa d'activitats de la jornada. Sara Mèndez, herbolària i naturòpata, guiarà en un passeig de descoberta de les plantes que habiten als marges dels camins, als prats i als boscos de Vallfogona.

A partir de les 10h i durant tot el dia es farà Mercat Social amb una fira de productores, elaboradores, artesanes i entitats que formen part de l’economia transformadora. L’intercanvi al Mercat Social serà únicament amb el Firatrok que es podrà obtenir insitu. A 2/4 d'11 es farà la xerrada 'Intercanvi d’experiències d’Escoles Rurals', amb la participació de l’Escola de Vallfogona de Ripollès, l’Escoleta Riu Sora, l’Aglà de Tortellà i l’AMIPA de Mieres. Moderada per la professora Clara Mestres.

A les 12h, la següent xerrada versarà entorn als 'Reptes i sinèrgies entre Món rural i món urbà'. Amb Ivan Miró, de la Ciutat Invisible, i Anna Maria Capdevila Rulló de les Tres Cadires. La xerrada serà moderada per Dani Vilaseca, periodista. A 2/4 de dues es farà el vermut musical, amb El Pastor de Riudaura i El Pastisser.

A les 14h hi haurà el dinar popular, amb arròs vegà i amanides. Els tiquets s'han de reservar a hola@fessrural.cat o el mateix 31 d’agost a Vallfogona.

A 1/4 de cinc, es farà la presentació de l'exposició ‘Catalunya, Terra Cooperativa’, iniciativa de la Fundació Roca Galès, on història, economia social i cooperativisme es mostren com alternatives vàlides ahir, avui i demà.

A les 18h, la xerrada 'La nova pagesia a la Garrotxa i al Ripollès: relleu generacional en clau d’ESS', amb Bosquerols, Mas Pujol Orra i Ramaderes.cat. Moderen Ariadna Pomar d’Arran de Terra i Ricard Villanueva de CercleGR.

A les 20h arribarà el torn musical amb concerts de ROM, Nu*esia i Resiliència fins a la mitjanit.

Al llarg de la jornada es faran jocs cooperatius (a càrrec de Suara); Install Party de Programari Lliure, on només cal portar l'ordinador i l'organització ajudarà a instal·lar el sistema operatiu GNU/Linux (amb Jordi Sabaté, de webcoop); i Tarda de Circ a càrrec de l’Associació d’Arts del Circ del Ripollès.

El grup impulsor del FESS rural està format per persones de les xarxes locals XES Garrotxa i la XES Ripollès. També compta amb el suport de l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès, la Comissió de Festes de Vallfogona i el Cercle Garrotxa Ripollès (CercleGR).

A més, s'oferirà servei de bar, foodtruks i barra de cerveses artesanes amb La Calavera i La Barricona.

Consulta la programació.

Afegeix un comentari nou