‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent’, la fira que facilita la inserció laboral de persones amb discapacitat

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
La fira és una eina més per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. Font: Unsplash. Font: Font: FECETC.
La fira és una eina més per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. Font: FECETC.

‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent’, la fira que facilita la inserció laboral de persones amb discapacitat

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La fira està organitzada per FECETC, amb assistència tècnica d’Inserta-Grupo ONCE i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El proper dimecres 13 i dijous 14 de març, FECETC organitza la fira ‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent’.

L’objectiu del certamen és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, al mateix temps, ajudar a les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2% de llocs de treball al col·lectiu.

Per qualsevol empresa que formi part de la fira, significa una important plataforma per potenciar la seva reputació, projectar el seu compromís social, donar contingut a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i contactar amb professionals que enriquiran els equips amb els seus valors i diversitat.

La fira també és una eina més per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU. Les empreses participants s’han compromès a retribuir a les persones contractades que hagin estat seleccionades a la fira, amb un salari mínim de 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials.

El compromís s’emmarca dins l’aposta del consistori barceloní per avançar en la contractació social de qualitat i en el foment de la igualtat d’oportunitats i la participació activa al món laboral de les persones amb discapacitat, col·lectiu amb una taxa d’atur més elevada que la de la població sense discapacitat.

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la taxa d’atur al col·lectiu va caure 2,4 punts i es va situar en el 26,2 %, una taxa 9,1 punts superior a la de la població en general.

A banda de les vacants de les empreses participants i les seves respectives bosses de treball, la fira ha preparat diversos tallers i activitats formatives que poden ajudar als candidats en la seva recerca de feina, com la preparació de currículums, entrevistes de treball o la potenciació d’aquelles capacitats i habilitats personals que més valors poden aportar. Les activitats aniran a càrrec de Barcelona Activa i Inserta-Grup ONCE.

Amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’experiències empresarials i personals dins del sector, també s’exposaran casos d’èxit empresarial en la inserció laboral de persones amb discapacitat i exemples d’emprenedoria dins del col·lectiu com a referents d’inspiració.

La inscripció a la fira és gratuïta i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Afegeix un comentari nou