Sinèrgies entre les administracions públiques, les entitats socials i les empreses

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Sinèrgies entre les administracions públiques, les entitats socials i les empreses

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Les sinèrgies entre les Administracions Públiques, les entitats de caràcter social i les empreses generen valor econòmic i ajuden les persones en risc d’exclusió social a trobar feina o al benestar dels ciutadans.

A Barcelona s’estan portant a terme molts projectes entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i les empreses. Per dinamitzar aquests projectes d’economia social i solidària l’Ajuntament va crear la Xarxa d’Economia Social de Barcelona.

La Xarxa d’Economia Social de Barcelona està formada per l’Ajuntament de Barcelona, fundacions, entitats socials, sindicats, universitats, col·legis professionals i d’altres. Actualment la XESB porta a terme diferents projectes d’economia social que ajuden a més de 75.000 persones amb difícil accés al mercat laboral.

A banda, l’Ajuntament de Barcelona treballa juntament amb les entitats del tercer sector social de la ciutat i desenvolupen diferents projectes socials.

Targeta Barcelona Solidària

Es tracta d’un projecte que té com a objectiu evitar l’estigma dels usuaris dels serveis socials, i no haver de fer cues als bancs d’aliments o a les parròquies. La targeta funciona com qualsevol targeta convencional, i es pot utilitzar a qualsevol establiment d’alimentació. L’atorgament i la càrrega de les targetes les decidirà un treballador social municipal o d’entitats socials, i es carregarà als pressupostos de les entitats destinats a aquests fins socials.

Bons Compromís

A través de Barcelona Activa, l’Ajuntament porta a terme el Pla Compromís per l’Ocupació, un projecte per fomentar la contractació de persones que estiguin empadronades a la ciutat de Barcelona, majors de 40 anys que faci més d’un any que són a l’atur i en risc d’exclusió social. Les empreses que contractin personal d’aquests col·lectius podran rebre subvencions de fins a 18.000 euros per cada nou contracte, sempre i quan sigui de 18 mesos.

PROPER-PISL

Un altre projecte que gestiona Barcelona Activa és el Programa Personalitzat per a la Recerca de Feina (PROPER) i el Programa d’Inserció Sociolaboral (PISL). El PISL està adreçat a persones en risc d’exclusió social i el PROPER està dirigit a aturats de llarga durada. L’objectiu dels dos programes és l’orientació i formació laboral, i l’ensenyament de tècniques de recerca de feina als col·lectius més desafavorits.

Projectes per a emprenedors

Aquesta iniciativa va començar a principis d’any i és un programa que recolza emprenedors que s’iniciïn en un projecte d’àmbit social. El programa donarà informació en temes de gestió de recursos, finançament ètic i inversions amb un impacte social. Els tres millors projectes de tots els participants rebran una subvenció de 3.000, 6.000 i 12.000 euros pel seu projecte inicial, a més de tenir un espai on desenvolupar la seva activitat dins del l’Impact Hub Barcelona.

Impact Hub Barcelona

Es va inaugurar a la Plaça Reial de Barcelona el passat juny de 2014. És un espai que consta de diferents sales perquè els emprenedors socials portin a terme els seus projectes econòmics que tinguin un impacte social. Actualment hi ha 54 centres d’Impact Hub a tot el món i en aquests centres treballen més de 7.000 professionals.

Afegeix un comentari nou