Suspensió cautelar del codi de consum de Catalunya

Autor/a: 
Montse Mateo

Suspensió cautelar del codi de consum de Catalunya

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

El Tribunal Constitucional paralitza la modificació del Codi de Consum aprovada el passat desembre, que incloïa mesures de protecció per als deutors hipotecaris i contra la pobresa energètica.

El passat 7 d'octubre, el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs presentat pel Govern espanyol contra les modificacions del codi de consum aprovades pel Parlament de Catalunya el mes de desembre de 2014.

L’admissió a tràmit del recurs suposa la suspensió cautelar de la normativa durant un període no superior als cinc mesos, acabats els quals el Tribunal haurà d’indicar si manté la suspensió o no, i justificar-ho.

El recurs presentat pel Govern espanyol fa referència als articles 3, 8, 13, 17, 18.2 i 20, i la disposició addicional primera de la Llei 20/2014 de 29 de desembre de modificació de la Llei 22/2010 del 20 de juliol del Codi de Consum de Catalunya.

En aquests articles, hi quedaven incloses les modificacions del Govern català referides a la lluita contra la pobresa energètica i protecció dels deutors hipotecaris.

La ILP Habitatge i la Llei d'impostos de pisos buits, en el punt de mira

Paral·lelament, el ministeri d’Hisenda ha advertit que també presentarà un recurs davant al Tribunal Constitucional contra:

  • La Llei de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica, llei sorgida de la ILP habitatge.
  • La Llei de l’impost que grava els pisos buits.

En aquest sentit, el conseller de territori i sostenibilitat, Santi Vila, ha anuncuat que es faran els esforços que calguin per evitar que el govern espanyol presenti aquests recursos i ha recordat que es tracta de dues lleis importants "per a promoure el dret social a l’habitatge" i que no han de poder "ser blocades pel govern espanyol".

Afegeix un comentari nou