Quatre formes de participar al Giving Tuesday

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Quatre formes de participar al Giving Tuesday

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

El pròxim 29 de novembre arriba una nova edició del Giving Tuesday, un moviment mundial per promoure accions solidàries.

El Giving Tuesday-Un dia per donar, va néixer als Estats Units com a alternativa al Black Friday i al Cyber Monday, dos moviments consumistes que se celebren quan comença la campanya nadalenca. L'any 2015, aquesta iniciativa es va celebrar l'1 de desembre i va tenir una participació de 35.000 organitzacions a 72 països.

L'objectiu del programa és que les entitats, a través del portal de Giving Tuesday, puguin difondre els seus projectes i que empreses i persones puguin col·laborar el dimarts 29 de novembre amb donatius econòmics, aliments o articles de segona mà.

Què poden fer les entitats no lucratives?

Les ONG poden publicar el seu projecte al web de Giving Tuesday per fer difusió i recaptar fons (ja siguin econòmics o materials) o atreure persones voluntàries.
També poden planificar com donar a conèixer el projecte, per exemple a través de les xarxes socials, butlletins o o voluntariat.

Què poden fer les famílies?

Malauradament, cada any les famílies llencen una mitjana de 172 quilograms d'aliments, mentre que, arran de la crisi econòmica que pateix el país, tres milions de persones viuen en el llindar de la pobresa.

Una iniciativa a la qual es poden sumar les famílies és realitzar una recollida d'aliments entre el veïnat del barri, amb aliments que no es malmetin ràpidament i portar-los al banc d'aliments o organitzacions no lucratives que recullin aliments per als veïns i veïnes amb més necessitats.

En aquest context, les famílies poden realitzar una recollida d’aliments que no es malmetin ràpidament i portar-los al banc d'aliments o a organitzacions no lucratives que atenen les veïnes i veïns més necessitats.

També es pot organitzar una recollida de roba, utensilis de cuina, llençols, joguines, llibres i material escolar.

Què poden fer les escoles i universitats?

Durant el Giving Tuesday, les escoles o universitats poden organitzar una fira de voluntariat, en la qual participin els i les estudiants i ONG, i recollir roba, material escolar, aliments, etc.

Una altra opció és l'organització d'iniciatives solidàries, en les quals s’impliquin estudiants i voluntariat, i dur-les a terme durant el 29 de novembre d'enguany.

Què poden fer les empreses?

Organitzar accions solidàries a la jornada d’Un dia per donar i compartir aquesta data amb les persones treballadores i amb clientes i clients.

Les empreses es poden afegir aquesta iniciativa signant un conveni de col·laboració amb una associació o fundació o bé poden realitzar un donatiu en nom de la companyia.

Durant el mes de setembre, la plataforma Giving Tuesdayorganitzarà, arreu de Catalunya, formacions sobre com poden finançar-se les entitats.

Afegeix un comentari nou