Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES

Resum: 

L'esdeveniment tindrà lloc el 24 d'octubre a l'antiga fàbrica Fabra i Coats en el marc de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya.

Segons els seus organitzadors i organitzadores, el motiu de la trobada és veure quines són les "possibilitats per fer viable la intercooperació entre els diferents models d’economies solidàries emergents i la xarxa d’empreses associades a la XES".

Aquest espai està dirigit a totes aquelles persones i col·lectius implicats en processos de creació o d’impuls de sistemes d’economia no especulativa i al servei de les persones.

A partit del coneixement entre les diverses experiències al voltant de les monedes socials es vol començar a treballar en un document bàsic que permeti establir criteris de participació i col·laboració aprofitant la que ja té la XES i la del projecte PAM A PAM, un mapa de consum responsable.

En la Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES s’exposarà també el treball que ja han començat algunes entitats fent-les servir en la direcció de cooperar i intercanviar productes o serveis. Aquestes explicacions donaran pistes sobre com es pot fer des del punt de vista tècnic i legal.

L'organització ha posat a disposició dels i de les participants un qüestionari que té com a objectiu presentar les diferents iniciatives per poder conèixer ràpidament els projectes. Aquest instrument permetrà visualitzar la realitat actual. Els seus resultats es faran públics i podran utilitzar-se per fer un panell de difusió de les monedes socials durant la FESC 2015.

La Xarxa d'Economia Solidària (XES), es va crear a partir d'un procés iniciat a mitjans dels 90 entre cooperatives de Catalunya i de Brasis. Dóna continuïtat al seu diàleg i les seves reflexions en la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Afegeix un comentari nou