Un increment de la taxa turística permetria recaptar 22 milions d’euros per a programes socials

Autor/a: 
Montserrat Garcia
 Font:
Font:

Un increment de la taxa turística permetria recaptar 22 milions d’euros per a programes socials

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

La Taula del Tercer Sector proposa al Govern que augmenti un 50% la taxa turística per a poder destinar l’excedent a pal·liar els efectes negatius que provoca el sector i designar-lo a fins socials que beneficiïn la ciutadania.

Arran de la modificació de la llei de l’impost sobre les estades en establiments turístics, que es troba actualment en mans del Parlament, el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, va posar de manifest durant una entrevista a, que proposaria a les forces polítiques catalanes un increment d’aquest tribut per a millorar la cohesió social.

Illa, va posar èmfasi en què si s’incrementés mig euro a l’euro que es paga actualment, l’excedent es destinaria a projectes socials. Aquest fet, provocaria una recaptació extra de més de 22 milions d’euros per a fins socials.

El que es pretén amb aquest increment és compensar les despeses que genera la part negativa del sector turístic mitjançant programes socials que generin ocupació a col·lectius amb risc d’exclusió, incentivar el comerç de proximitat, actuar contra l’incivisme, entre altres.

Afegeix un comentari nou