Una targeta moneder per unificar els ajuts socials

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La nova targeta no permetrà treure diners en efectiu, serà nominal i es podrà recarregar tantes vegades com es faci falta. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La nova targeta no permetrà treure diners en efectiu, serà nominal i es podrà recarregar tantes vegades com es faci falta. Font: Unsplash.
Amb la targeta es podran comprar aliments, roba, productes de farmàcia, oftalmològics i ortopèdics, calçat i material escolar. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Amb la targeta es podran comprar aliments, roba, productes de farmàcia, oftalmològics i ortopèdics, calçat i material escolar. Font: Unsplash.

Una targeta moneder per unificar els ajuts socials

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

El sistema beneficiarà unes 16.000 famílies i comptarà amb 19 milions per al 2020.

L’Ajuntament de Barcelona ha aglutinat en una targeta moneder tots els ajuts econòmics que els serveis socials atorguen a la ciutadania més vulnerable.

La iniciativa impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) té diversos objectius. Per un costat, facilitar l’accés a les prestacions socials a aquestes famílies a la vegada que es redueix l’estigma de la persona usuària que la rep. D’altra banda, la iniciativa servirà per substituir el xec o la transferència bancària i unificarà els ajuts econòmics que s’atorguen en un únic mitjà.

Amb la targeta es podran comprar aliments, roba, productes de farmàcia, oftalmològics i ortopèdics, calçat i material escolar.

Barcelona Solidària

La nova mesura, anomenada Barcelona Solidària, simplifica les tres targetes de les que es disposava per donar els ajuts: la B-Mincome, un projecte pilot de renda mínima finançat amb fons europeus, la targeta del fons d’infància, un ajut per a les famílies amb infants d’entre 0 i 16 anys, i la targeta d’alimentació.

La nova targeta no permetrà treure diners en efectiu, només la podrà utilitzar el titular d’aquesta, serà nominal i es podrà recarregar tantes vegades com faci falta.

Les persones titulars no rebran necessàriament les tres ajudes, la majoria seran ajudes a les famílies per als seus fills i filles. La targeta compta amb 19 milions per aquest 2020 i amb els que es beneficiaran al voltant d’unes 16.000 famílies.

Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social, ha remarcat que “Barcelona Solidària suposa un mecanisme per aprofundir en un sistema més transformador, menys assistencialista i menys paternalista”.

Afegeix un comentari nou