Quins avantatges obtenen les entitats que participen en la Dooble?

Suport Tercer Sector - Econòmic
La Dooble és un nou joc de Loteries de Catalunya totalment social. Font: Freepik.
La Dooble és un nou joc de Loteries de Catalunya totalment social. Font: Freepik.
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.

Quins avantatges obtenen les entitats que participen en la Dooble?

Suport Tercer Sector - Econòmic
Resum: 

Loteries de Catalunya ha posat en marxa un nou joc totalment social amb el qual el teixit associatiu és el protagonista i se’n beneficia de diverses maneres.

La Dooble és el nou joc amb el qual Loteries de Catalunya vol contribuir amb les entitats no lucratives. Cada bitllet o participació té dos números i es realitzen dos sortejos per atorgar premis individuals, fins al milió, i col·lectius, amb petites quantitats.

Les entitats poden participar en la distribució de les participacions demanant talonaris físics que poden vendre a les mateixes entitats o delegacions. Els bitllets de La Dooble també es pot comprar virtualment a la pàgina web o a l'app de Loteries de Catalunya, o a qualsevol punt de venda autoritzat.

Les entitats que col·laboren en la distribució d'aquesta loteria tenen diverses vies per obtenir beneficis.

Les entitats guanyen amb els donatius

D’una banda, les organitzacions sense ànim de lucre poden aplicar o no, segons decideixin, un petit donatiu a cadascuna de les participacions. És a dir, que a les participacions que venen amb el seu número costaran quatre euros com a preu base de la participació més la quantitat del donatiu que decideixin.

Aquesta col·laboració pot ser d’entre 1 i 4 euros. En aquest sentit, però, cal tenir en compte que el donatiu que escolli aplicar l’entitat ha de ser el mateix per a totes les seves participacions. Per tant, les organitzacions sense ànim de lucre guanyaran la quantitat de donatius corresponent a les participacions venudes.

També hi ha premis per a les entitats

El primer que cal tenir en compte és que els premis se sortegen de manera aleatòria només entre els números venuts, això fa que cap premi quedi desert.

La Dooble es basa en dos sortejos, un per donar els premis individuals amb imports dels 100 euros al milió que s'escull amb el número de set xifres, i un altre per repartir els premis col·lectius, en els quals es premien les terminacions i reintegrament del número de cinc xifres.

A banda d’aquests premis per a les persones participants, les entitats que hagin col·laborat en la venda de les participacions de La Dooble també hi poden guanyar:

  • Una entitat obtindrà 30.000 euros.
  • Tres entitats, n'aconseguiran 20.000 cadascuna.
  • 10 entitats guanyaran un premi de 10.000 euros cadascuna.

En total, catorze organitzacions sense ànim de lucre sortiran beneficiades amb la seva participació en La Dooble.

Altres guanys per al teixit associatiu

A banda dels donatius (que suposen uns ingressos complementaris per a les entitats) i els premis del sorteig, el sector no lucratiu també es beneficia de La Dooble perquè tots els beneficis assolits de la comercialització de la loteria es destinen íntegrament al fons de loteries per a la prosperitat i cohesió social.

A més a més, es poden destacar altres beneficis intangibles, com ara la comunicació i la difusió de les entitats. En aquest sentit, les persones individuals que hi vulguin jugar ho poden fer comprant directament les participacions a les entitats o bé a través dels canals de venda de Loteries de Catalunya.

Això significa que una persona podrà saber totes les entitats que hi participen a través dels punts de venda, el web i l’app; i, per tant, podrà comprar les participacions o bitllets de noves organitzacions, o entitats que es troben lluny del seu àmbit i amb les quals d’una altra manera seria difícil col·laborar.

Per a més informació: