Quins avantatges obtenen les entitats que participen en La Grossa amb La Dooble?

Suport Tercer Sector - Econòmic
La Dooble és un nou joc de Loteries de Catalunya totalment social. Font: Freepik.
La Dooble és un nou joc de Loteries de Catalunya totalment social. Font: Freepik.
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.
La Dooble es basa en dos sortejos per atorgar premis individuals i col·lectius. Font: Freepik.

Quins avantatges obtenen les entitats que participen en La Grossa amb La Dooble?

Suport Tercer Sector - Econòmic
Resum: 

Loteries de Catalunya ha posat en marxa un nou joc pensat especialment pel teixit associatiu de Catalunya.

La Grossa amb La Dooble és l’alternativa catalana a les participacions tradicionals de Nadal amb una millor experiència de gestió de joc. Aquest any les participacions es fan conjuntament amb La Dooble i La Grossa de Cap d’Any. Cada bitllet o participació té dos números i es realitzen dos sortejos per atorgar premis individuals que juguen a La Grossa de Cap d’Any amb premis de fins a 40.000 € per cada 2 € i premis de fins a 1.000.000 € amb La Dooble a repartir entre totes les participacions de l'entitat que tinguin el número guanyador.

Les entitats poden participar en la distribució de les participacions demanant talonaris físics que poden vendre a les mateixes entitats o delegacions. I a partir del 16 de novembre es podrà comprar als més de 2.000 punts de venda de Loteries de Catalunya. Cada jugador/a podran escollir a quina entitat de les registrades de tot el territori comprar-li un bitllet.

Les entitats que col·laboren en la distribució d'aquesta loteria tenen diverses vies per obtenir beneficis.

Les entitats guanyen amb els donatius

D’una banda, les organitzacions sense ànim de lucre poden aplicar o no, segons decideixin, un donatiu a cadascuna de les participacions. És a dir, que a les participacions que venen amb el seu número costaran quatre euros com a preu base de la participació (2 € juguen a La Grossa de Cap d’Any i 2 € juguen a La Dooble) més la quantitat del donatiu que decideixin.

Aquesta col·laboració pot ser d’entre 1 i 4 euros. En aquest sentit, però, cal tenir en compte que el donatiu que esculli aplicar l’entitat ha de ser el mateix per a totes les seves participacions. Per tant, les organitzacions sense ànim de lucre guanyaran la quantitat de donatius corresponent a les participacions venudes.

També hi ha premis per a les entitats

El primer que cal tenir en compte és que només es sortejaran els números venuts, això fa que cap premi quedi desert.

La Grossa amb La Dooble es basa en dos sortejos:

  • El número que juga al sorteig de La Grossa de Cap d’Any, és un número individual, diferent i aleatori en cada participació i opta a la part proporcional dels premis d’aquest sorteig, es pot guanyar fins a 40.000 €
  • El número que juga al sorteig de La Dooble, és el número que juga l’entitat i és escollit per ells. Hi ha premis a repartir entre totes les participacions de l'entitat que tinguin el número guanyador.
Hi ha 1 primer premi d’1.000.000 €.
Hi ha 2 segons premis de 250.000 €.
I 3 tercers premis de 100.000 €.

A banda d’aquests premis per a les persones participants, les entitats que hagin venut participacions amb un dels sis números premiats de La Dooble obtindran aquests premis promocionals per a elles:

  • L’entitat del primer premi obtindrà 30.000 euros.
  • Les dues entitats dels segons premis, obtindran 20.000 cadascuna.
  • I les tres entitats dels tercers premis guanyaran 10.000 euros cadascuna.

Altres guanys per al teixit associatiu

A banda dels donatius (que suposen uns ingressos complementaris per a les entitats), Loteries de Catalunya ingressarà a l’entitat els premis no reclamats pels jugadors, una vegada passats els 90 dies que tenen per cobrar-los així com els donatius que s’hagin recaptat a través dels punts de venda.

La Grossa amb La Dooble te moltes avantatges de gestió, Loteries de Catalunya paga els premis als jugadors per compte de les entitats, posa a la seva disposició material publicitari que cada una pot personalitzar amb el seu número d’entitat, les participacions es donen sense cost, etc.

A més tots els beneficis de Loteries de Catalunya aniran, com sempre destinats al fons de loteries per a la prosperitat i cohesió social.

La Grossa amb La Dooble té una gestió, molt fàcil, Loteries de Catalunya s'ocupa de tot i les entitats només tan de vendre les participacions. En cas de dubtes, voler més detalls o demanar particiapcions es pot accedir a la pàgina web de Loteries de Catalunya.