7a Edició Diàleg Orient-Occident. Organitzat per Casa Àsia

 Font:
Dimarts, 26/10/2010 fins Dimecres, 27/10/2010

En el marc del 15è aniversari de la Conferència de Pequín i del 10è aniversari de la Resolució 1325 de les Nacions Unides, Casa Àsia, en el seu ferm compromís amb la igualtat de gènere, l’empoderament de les dones, els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i la Pau, centra el VII Diàleg Orient-Occident en la igualtat de gènere i el desenvolupament.

Els temes que es tractaran a les tres taules rodones versaran sobre la violència de gènere i la salut, la participació política i el desenvolupament econòmic, així com l’educació i la cultura per al desenvolupament. “Les dones en els processos de pau”, “Els reptes dels Mitjans de Comunicació i la Violència de Gènere”, "Gènere, Política i Desenvolupament”, “Gènere i Cultura de Pau” i “Polítiques de Gènere en l’Educació” són algunes de les temàtiques previstes.
Des del 2004, el Diàleg Orient-Occident cita anualment a un destacat grup de polítics, ex caps d'Estat i de Govern, acadèmics, representants d'Organitzacions No Governamentals i de la societat civil d'Orient i d'Occident que treballen conjuntament per a estudiar els reptes actuals a nivell regional i local, intercanviar bones pràctiques i comprometre's amb la formulació de polítiques. El Diàleg Orient-Occident impulsa una major participació d'Àsia en els diàlegs interculturals i les iniciatives ja existents a Occident. Igualment, el Diàleg construeix ponts entre les diverses comunitats, estimula la reflexió i el debat constructiu, tot suscitant la comprensió mútua, la unitat en la diversitat, promovent accions conjuntes per a un desenvolupament sostenible i la pau mundial.
El Diàleg Orient-Occident està fortament compromès amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, l'Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i el Pla Nacional per a la Aliança de Civilitzacions.

El Diàleg Orient-Occident segueix amb la missió d'afavorir el diàleg com un instrument primordial per a la comprensió entre cultures, la coexistència pacífica i el desenvolupament sostenible.

La setena edició del Diàleg Orient-Ocident està organitzada per Casa Àsia amb la col·laboració de prestigioses institucions com la UNESCO, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Data: 

Dimarts 26 oct

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Casa Àsia
Correu electrònic de l'organitzador: 
yparicio@casaasia.es