Acte de lliurament dels premis periodístics Memorial Joan Gomis. Conferència 'La situació actual a Somàlia'

 Font:
Dimarts, 16/11/2010

El proper dimarts 16 de novembre es farà l'acte de lliurament dels premis del V Memorial Joan Gomis, convocats per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, Foc Nou, i El Ciervo. Es tracta d'un premi que promou el periodisme solidari, reconeixent persones, institucions o col·lectius que practiquen un periodisme que té per finalitat lluitar contra les desigualtats, la pobresa i la exclusió social.

En la modalitat d'obres inèdites s'ha decidit premiar els periodistes Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García pel reportatge “La Somalia refugiada”, i en la modalitat de trajectòria periodístiques i obres publicades el reportatge “El Salvador: Memoria liberadora” de Juan Ignacio Cortés, col·laborador de la revista Vida Nueva.

L’article d’Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García exposa, a través de testimonis de primera mà, la situació dels camps de refugiats de Dadaab, creats per l’ACNUR a Kènia, on hi viuen exiliats somalís. Respecte a la categoria d’obres publicades, el reportatge de Juan Ignacio Cortés, publicat a la revista Vida Nueva, recorda la figura d’Ignacio Ellacuría i els altres cinc jesuïtes assassinats al Salvador ara fa vint anys.

L'acte comptarà amb la presència d'Alejandro Pozo, investigador i membre del Centre d'Estudis per la Pau, J.M. Delàs, de Justícia i Pau, que farà una conferència sobre la situació actual a Somàlia.

*****************

Aquests premis pretenen mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.


Dia: Dimarts, 16 de novembre de 2010
Hora: 19 h
Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning (Montalegre, 7. Barcelona).

Per a més informació, podeu trucar al 93.200.51.45 (Lucia Montobbio) o escriure a l’adreça joangomis@elciervo.es

Data: 

Dimarts 16 nov

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundació per la Pau, El Ciervo i altres
Correu electrònic de l'organitzador: 
joangomis@elciervo.es