Memorial Democratic: la batalla de l'Ebre

 Font:
Dilluns, 19/09/2011

L'Associació d'Educadors de Drets Humans us convida a participar al curs de descoberta sobre el Memorial Democràtic centrat en el cas de la batalla de l'Ebre. L'objectiu del curs és desenvolupar la comprensió sobre la memòria i la recuperació de la memòria històrica, com a instrument per promoure i enfortir el compromís vers la cultura de la pau i els valors democràtics. Aquest projecte educatiu es desenvoluparà en diverses localitzacions a Barcelona i als escenaris de la batalla de l'Ebre entre el 13 al 18 de Novembre de 2011. S'adreça a un públic no acadèmic però interessat en la recuperació de la memòria històrica i els dilemes que l'envolten.

L'Associació d'Educadors de Drets Humans us convida a participar al curs de descoberta sobre el Memorial Democràtic centrat en el cas de la batalla de l'Ebre.

L'objectiu del curs és desenvolupar la comprensió sobre la memòria i la recuperació de la memòria històrica, com a instrument per promoure i enfortir el compromís vers la cultura de la pau i els valors democràtics.

Aquest projecte educatiu es desenvoluparà en diverses localitzacions a Barcelona i als escenaris de la batalla de l'Ebre entre el 13 al 18 de Novembre de 2011. S'adreça a un públic no acadèmic però interessat en la recuperació de la memòria històrica i els dilemes que l'envolten.

El curs portarà participants de diferents països Europeus recolzats pel Programa d'Aprenentatge Permanent de la Comissió Europea. Es desenvolupara en Anglès amb algunes parts amb traducció del català a l'Anglès.

El cost pels participants catalans es de 260€ que inclouen el curs, experts, visites i els dinars.
Es trobaran solucions econòmiques per a l'allotjament a Terres de l'Ebre.

Inscripció oberta fins al 19 de Setembre
Si hi esteu interessats escriviu un E-mail a memorial@trajectorya.ee i us enviarem el formulari d'inscripció.

L'objectiu del curs és desenvolupar la comprensió sobre la memòria i la recuperació de la memòria històrica, com a instrument per promoure i enfortir el compromís vers la cultura de la pau i els valors democràtics.

El curs permetrà als participants:

  • Debatre la rellevància de la “memòria” en els processos de construcció de la pau
  • Explorar com es tracta la memòria històrica en diferents contextos a nivell europeu;
  • Conèixer l'experiència del cas de la recuperació de la memòria històrica de la Guerra Civil Espanyola i de la batalla de l'Ebre en particular.
  • Potenciar la reconciliació amb el passat amb l'anàlisi dels seus dilemes i controvèrsies.
Data: 

Dilluns 19 set

Hora: 

12:55

Correu electrònic de l'organitzador: 
memorial@trajectorya.ee