Finançament
F Pere Tarrés

12a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras, 2024

L’objectiu d’aquests premis és la voluntat de reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya.

Convocant: 
Plataforma Educativa
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 17 Gener, 2024
Termini convocatòria: 
28/03/2024
Àmbit: 
Assistència i Intervenció social
Ocupació i Inserció laboral
Treball autònom i Emprenedoria
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Aquest any, els premis reconeixen aquests projectes i iniciatives a través de 2 categories:

  1. Innovació Social
  2. Emprenedoria Social

La categoria d’Innovació Social és la que està oberta a tothom amb una convocatòria externa dirigida a totes aquelles persones que han ideat una acció de desenvolupament social, a través d’un canvi original / nou en la prestació d’un servei o en la producció d’un bé que aconsegueix millorar una o més situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social i que té potencial per ser replicable o reproduïble. Aquesta categoria està adreçada, especialment, a guardonar aquells projectes que estan en procés de dur-se a terme, o bé són projectes just acabats d’arrencar i que, conseqüentment, necessiten una ajuda per tirar endavant.
La proposta guanyadora rebrà un premi econòmic de 3.000 euros per ajudar-la a tirar endavant o consolidar-la.


La categoria d’Emprenedoria Social reconeix iniciatives, projectes i serveis consolidats, ja sigui d’una organització social sense afany de lucre o una persona particular, que han destacat i destaquen per la seva acció de transformació social i que han millorat i milloren les vides de les persones que atenen i la societat en general. El procés de presentació de candidatures es realitzarà a través d’un procés participatiu entre les persones treballadores de les entitats del Grup Plataforma Educativa.
La proposta guanyadora rebrà un premi econòmic de 2.000 euros.