Finançament
F Pere Tarrés

2a Convocatòria Premis Fundació Rafa Nadal, 2023

Premis que pretenen impulsar iniciatives d'entitats no lucratives que contribueixen a millorar la qualitat de vida de diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Convocant: 
Fundació Rafa Nadal
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 2 Octubre, 2023
Termini convocatòria: 
03/11/2023
Àmbit: 
Cultura, Religió i Esport
Pobresa i Exclusió social
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Estatal

La Fundació Rafa Nadal obre convocatòria per a atorgar 2 tipus de premis:

  • Premi a entitats socials.
  • Premi especial Fit for life a una personalitat rellevant en l'àmbit esportiu i social.

Premi a entitats

El premi a entitats socials es divideix en 5 categories: es premiarà amb una dotació de 15.000 euros a un projecte de cada categoria presentat conforme a les Bases d'aquesta convocatòria.


Les categories són les següents:

  1. Esportiva: Projectes o iniciatives dirigides a millorar la qualitat de vida de col·lectius en risc d'exclusió social o situació de vulnerabilitat a través de l'esport.
  2. Educació: Projectes o iniciatives dirigides a millorar la qualitat de vida de col·lectius en risc d'exclusió social o situació de vulnerabilitat a través de l'educació.
  3. Salut i Benestar: Projectes o iniciatives que millorin la qualitat de vida de col·lectius vulnerables, afectats per una malaltia, discapacitat física, psíquica o intel·lectual.
  4. Innovació Social: Projectes que hagin aconseguit donar resposta a un problema o demanda no atesos anteriorment, o que hagin introduït una innovació disruptiva en resposta a un problema o demanda ja atès.
  5. Cooperació Internacional: Projectes que tenen com a finalitat generar oportunitats per a reduir la pobresa i contribuir a la lluita contra les desigualtats als països amb menor índex dedesenvolupament d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina a través de projectes impulsats per ONG espanyoles en col·laboració amb socis locals als països receptors.

No s'admetran projectes, en qualsevol de les categories, que tinguin com a fi el finançament de congressos, jornades, esdeveniments, seminaris o altres actes puntuals, així com
l'elaboració de publicacions (encara que poden contemplar-se aquests actes i materials com a mitjans necessaris per al desenvolupament del projecte). Tampoc s'admetran els projectes que tinguin com a fi atendre les despeses corrents de manteniment i funcionament de l'entitat.


Premi especial Fit for Life: UNESCO


Es premiarà a una personalitat destacada de l'àmbit esportiu/social que comparteixi els valors de la Fundació Rafa Nadal i que representi l'estil de vida saludable que fomenta el marc Fit for life d'Unesco. Aquest guardó no comporta dotació econòmica, ja que es tracta d'un reconeixement social per la trajectòria esportiva, social i personal de la persona triada. No s'accepten candidatures per a aquest premi, ja que el guanyador serà elegit d'entre una llista de candidats predeterminats per Fundació Rafa Nadal i Unesco.