Finançament
F Pere Tarrés

33a edició dels Premis Ateneus 2022

Els premis, de caràcter anual, volen reconèixer la creativitat, l'originalitat, la qualitat i l'esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses de Catalunya per promoure la cultura i l'associacionisme cultural.

Convocant: 
Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC)
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 1 Juny, 2022
Termini convocatòria: 
01/06/2022 fins 15/10/2022
Àmbit: 
Cultura popular
Cultura, Religió i Esport
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Nacional

A la 33a edició dels Premis Ateneus es poden presentar tant els ateneus federats com entitats no federades a les diferents categories.

Entitats federades

Poden optar a les seguents categories:

  • Comunicació associativa
  • Creativitat artística
  • Jove, proposa!: adreçada a iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys a desenvolupar en un ateneu.
  • Treball en xarxa

Entitats no federades

Qualsevol entitat sense ànim de lucre pot optar a la categoria 'Foment de la participació', sempre que presenti una activitat participativa mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament catalana.

Fora de competició, també es concedeix el Premi Honorífic, una novetat de l’any passat que té com a objectiu donar valor a entitats, institucions o persones relacionades d’alguna manera amb el món ateneista que han destacat en la seva tasca en l’àmbit cívic, cultural o artístic de Catalunya.

Dotació

Enguany, augmenta la dotació econòmica dels premis. D'aquesta manera, a les categories de 'Comunicació associativa', 'Creativitat artística' i 'Foment de la participació' es concediran tres premis:

  • Un primer premi, consistent en un guardó i 2.000 €.
  • Un segon premi, consistent en un diploma acreditatiu i 1.000 €.
  • Un tercer premi, consistent en un diploma acreditatiu i 500 €.

A les categories de 'Jove, proposa!' i 'Treball en Xarxa' es concedirà un sol premi, consistent en un guardó, 2.000 € i el suport tècnic ofert per la FAC per acompanyar la realització del pla de comunicació del projecte guanyador durant 3 mesos.