Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés
39è Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2025, 'Trenquem la precarietat'
Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés
El premi té com a objectiu finançar projectes que lluitin contra la precarietat de les dones a la ciutat de Barcelona, promovent la igualtat de gènere i millorant les condicions de vida de les dones.
Convocant
Ajuntament de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria
dilluns, 23 desembre de 2024
Termini convocatòria
24/12/2024 - 03/02/2025
Àmbit
- Gènere
Tipus
Premi
Tipus de finançament
Públic
Àmbit geogràfic
Local
Bases
Es poden presentar projectes o treballs que tinguin com a finalitat:
- Impulsar accions positives per avançar en l’erradicació dels factors que perpetuen la precarietat laboral, els estereotips de gènere i els obstacles socials, econòmics i laborals que limiten les oportunitats.
- Combatre les desigualtats socioeconòmiques i les desigualtats en l’organització del temps, incidint, per exemple, en la bretxa salarial, en l’accés de les dones a les prestacions i en els permisos laborals, la redistribució dels temps, etc.
- Posar en marxa projectes específics per promoure l’empoderament de les dones en situació de precarietat.
- Promoure actuacions per pal·liar els efectes de la precarietat que impacten en la vida de les dones i els riscos psicosocials físics, psicològics i emocionals que se’n deriven.
- Impulsar accions de formació, orientació i autoorganització de les dones per tal de posar fi a la precarietat de les dones en el món laboral.
- Reconèixer el valor de les feines de les dones en els sectors feminitzats.
- Cal que siguin inèdits o que comencin a desplegar-se a partir de l’1 de gener de 2025 (en cap cas no poden ser projectes acabats o de continuïtat de projectes presentats en altres convocatòries del premi).
- S’han de desenvolupar des d’una perspectiva de gènere i de justícia social.
- Han de posar en el centre l’economia que tingui en compte la mirada interseccional l’empoderament i la participació social i política de les dones.
- S’han de materialitzar en accions concretes d’aplicació pràctica, que es duguin a terme a la ciutat de Barcelona, a escala de barris, districte o ciutat.
- Han d’estar redactats amb un llenguatge inclusiu i no sexista. En el cos de la presentació del projecte ha de constar el compromís que, si el projecte és premiat, tota la comunicació, les imatges i el llenguatge que s’utilitzi sigui inclusiu i no sexista.