Finançament
F Pere Tarrés

3a edició del Premi Tribuna Atenea, 2024

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, convoca la 3a edició del Premi Tribuna Atenea amb la finalitat de promoure i distingir la realització d'obres d'investigació i d'assaig de persones que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica i que tracten temàtiques que incideixen en l'àmbit de l’associacionisme cultural ateneístic.

Convocant: 
Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Data de publicació de la convocatòria: 
Diumenge, 5 Maig, 2024
Termini convocatòria: 
24/05/2024
Àmbit: 
Cultura popular
Cultura, Religió i Esport
Recerca i Innovació
Tipus: 
Premi
Àmbit geogràfic: 
Nacional

En aquesta edició del 2024, es vol distingir un treball inèdit d'investigació i d’assaig sobre la realitat i importància de l'associacionisme cultural ateneístic en els micropobles, que reculli i exposi amb rigor l'estat de la qüestió i els reptes de futur ateneista.

El premi està dotat amb 6.000 €.

El termini per a la realització del treball guanyador serà d’onze mesos (entre juny de 2024 i maig de 2025) a partir de la comunicació del veredicte del jurat. El treball es presentarà en el marc d’un acte públic que coincidirà amb el Dia de l’Associacionisme Cultural de l’any immediatament posterior al seu atorgament, en un lloc a determinar.