Finançament
F Pere Tarrés

Ajuts per al 'Plan Integral de Impulso a la Economía Social para la Generación de un Tejido Económico, Inclusivo y Sostenible', dins el marc del 'Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia', 2024

L'objecte d'aquesta ordre és convocar, en règim de concurrència competitiva, les ajudes per a la realització de projectes en matèria d'Economia Social per als anys 2024-2025, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i dins del PERTE de l'Economia Social i de les Cures.

Convocant: 
Ministerio de Trabajo y Economía Social
Data de publicació de la convocatòria: 
Dijous, 11 Gener, 2024
Termini convocatòria: 
12/01/2024 fins 12/02/2024
Àmbit: 
Cooperativisme i Economia social
Recerca i Innovació
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Estatal

El PERTE ESyEC és un projecte estratègic orientat a impulsar el sector de l'Economia social, que reuneix entitats amb criteris socials i equitatius que tenen un objectiu de benestar social, promouen l'ocupació comunitària i defensen els interessos dels col·lectius diversos, tenint en compte valors com el respecte al medi ambient, la cohesió social i la igualtat de gènere.

Aquest PERTE, dotat amb més de 800 milions d'euros, cerca estimular una economia inclusiva, centrada en les persones. Pretén potenciar i consolidar les aliances entre els centres i recerca, organitzacions, cooperativa i entitats que treballen en l'Economia Social i de les Cures i convertir a Espanya en un referent en aquesta matèria.

Entre les seves metes figuren enfortir les polítiques d'igualtat i facilitar la conversió de companyies en crisis o amb falta de relleu generacional en empreses d'Economia Social, principalment cooperatives de treball, a més de millorar la competitivitat de les pimes del sector.

D'altra banda, en una societat cada vegada més longeva, un altre dels propòsits del PERTE ESyEC és potenciar els sectors vinculats a cura de les persones i contribuir en l'adaptació i innovació necessària perquè es presti un servei més eficaç i pròxim.