Finançament
F Pere Tarrés

Ajuts per a projectes de digitalització "última milla" a entitats del sector turístic, en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, 2023

Els ajuts a la digitalització “última milla” dirigit a empreses, preferentment PIME, i associacions o entitats associatives és un programa d'ajudes per al desenvolupament de projectes innovadors de base tecnològica.

Convocant: 
Ministerio de Industria y Turismo
Data de publicació de la convocatòria: 
Dissabte, 13 Gener, 2024
Termini convocatòria: 
13/03/2024
Àmbit: 
Recerca i Innovació
Tecnologia i Internet
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Europeu

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR) és un full de ruta clar que inclou inversions i un ampli conjunt de reformes estructurals que responen a les recomanacions específiques de les institucions europees i als propis diagnòstics realitzats per les nostres institucions i agents socials i de la societat civil recollides entre altres vies a través de Conferències Sectorials, grups de diàleg social i manifestacions d'interès.

Al voltant dels quatre eixos transversals que articulen el Pla (transició ecològica, transformació digital, cohesió territorial i igualtat de gènere), es despleguen 30 components o línies d'acció, cadascun dels quals se centra en un repte o objectiu concret, i inclou reformes i inversions que contribueixin a aconseguir els objectius generals del pla.

En concret, el component 14 desenvolupa un “Pla de modernització i competitivitat del sector turístic” per al qual es contemplen unes inversions de 3.400 milions d'euros i que té com a objectiu transformar i modernitzar aquest sector des d'una perspectiva estratègica i integral, sobre diferents àmbits d'actuació:

  1. La transformació del model turístic cap a la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, a través de l'Estratègia de Turisme Sostenible Espanya 2030, Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, i Plans de Sostenibilitat Social.
  2. La transformació digital dels destins i empresa turístiques.
  3. La posada en marxa de plans de resiliència específics en territoris *extrapeninsulares.
  4. L'impuls a la competitivitat a través del desenvolupament del producte turístic, de l'eficiència energètica i l'economia circular en el sector, de la inversió en manteniment i rehabilitació del patrimoni històric d'ús turístic i en la millora de les zones comercials de gran afluència turística.

Dins de les inversions incloses, es troba el “Programa de digitalització i intel·ligència per a destins i sector turístic”, l'objectiu principal del qual és implementar actuacions d'impuls de la digitalització tant dels destins com en les empreses turístiques. Entre aquestes actuacions, s'inclou el programa d'ajudes de “última milla” dirigit a empreses, preferentment PIME, i associacions o entitats associatives per al desenvolupament de projectes innovadors de base tecnològica.