Finançament
F Pere Tarrés

Ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica 2019

El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència convoca ajuts a projectes de recerca en matèria de millora de la qualitat democràtica de les organitzacions sense afany de lucre, que permetin obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en aquest àmbit.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 16 Octubre, 2019
Termini convocatòria: 
17/10/2019 fins 17/11/2019
Àmbit: 
Recerca i Innovació
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

A qui va dirigit?

A les universitats que formen part del sistema universitari català i a les entitats públiques o privades de Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com a una de les seves activitats principals.

Els treballs de recerca hauran de versar sobre algun dels temes següents:

  • Els reptes de la participació en línia: anàlisi de diferents eines i experiències de participació en línia per detectar quins elements fan que siguin més o menys utilitzades per la ciutadania.
  • La incorporació de les iniciatives socials als espais de presa de decisió: anàlisi dels elements que dificulten o faciliten la inclusió d'iniciatives socials a les agendes dels governs, tant des de la perspectiva de les administracions com de les pròpies iniciatives.
  • La participació interna de les organitzacions sense afany de lucre: anàlisi d'entitats i plataformes que han aconseguit dinamitzar la seva participació interna i mobilitzar més agents de la societat civil.
  • La innovació democràtica al món local: anàlisi d'experiències reeixides de participació ciutadana al món local, tant en el disseny com en la gestió de polítiques, serveis, espais o equipaments públics.

Els ajuts poden obtenir un finançament d’entre 6.000 € i 12.000 € per projecte.