Finançament
F Pere Tarrés

Beca Teen Fact-Checking Network, 2024

Beques destinades a 10 joves amb ganes de desenvolupar el seu esperit crític que es vulguin sumar al projecte de Desfake i aprendre a defensar-se de la desinformació.

Convocant: 
Verificat
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 5 Febrer, 2024
Termini convocatòria: 
13/03/2024
Àmbit: 
Tecnologia i Internet
Tipus: 
Beques
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Estatal

La Teen Fact-Checking Network (TFCN) és un prestigiós programa de beques únic en el seu gènere que reuneix adolescents de tot el món dedicats a la comprovació de fets. Als Estats Units, MediaWise ha dirigit amb èxit el programa amb alumnes de col·legis durant més de 4 anys. La Beca TFCN està activa als Estats Units, Alemanya, l'Índia, el Brasil i Espanya, on desenes de joves verifiquen faules d'internet i els desmenteixen a través de TikTok, Instagram i YouTube.

Després una aliança entre Mediawise, Verificat i MWCapital, hem creat una redacció de la Teen Fact-Checking Network a Espanya.

Es tracta d'una beca de 4 mesos amb una compensació econòmica en la qual els seleccionats estan formant part d'una redacció en línia amb altres persones joves de l'estat espanyol i periodistes de Verificat, la primera organització de fact-checking de Catalunya.

En aquesta redacció s'investiguen continguts falsos o enganyosos en les xarxes socials, es verifiquen i es produeixen vídeos per a TikTok i Instagram per a difondre informació veraç i de qualitat.

El 5 de febrer de 2024 iniciem la segona ronda de convocatòria per a seleccionar a 10 joves més, que vulguin formar part d'aquesta redacció en línia, que tinguin esperit crític i que vulguin lluitar contra la desinformació.