Finançament
F Pere Tarrés

CaixaImpulse Innovació, convocatòria Salut 2023

CaixaImpulse Innovació en aquesta convocatòria vol contribuir a traslladar el coneixement científic a la societat i fomenta la creació de nous productes, serveis i empreses relacionats amb les ciències de la vida.

Convocant: 
Fundació "La Caixa"
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 13 Març, 2023
Termini convocatòria: 
30/03/2023
Àmbit: 
Recerca i Innovació
Salut i Discapacitat
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Internacional

CaixaImpulse s’adreça als centres de recerca que estiguin treballant en projectes que generin valor per a la societat, principalment centres universitaris, hospitalaris i altres centres de recerca o entitats sense ànim de lucre adreçades a la investigació.

Categories

El programa està organitzat en 3 fases per adaptar-se millor a les necessitats dels projectes en funció de la seva naturalesa i estat de maduresa:

La fase 1 pensada per donar suport als projectes que estan generant una prova de concepte de la hipòtesi de valor dels resultats científics per a un actiu o actius potencials i que estant iniciant la cerca de protecció dels drets de propietat intel·lectual.

La fase 2 estinada a donar suport als projectes que ja han identificat i definit els actius mitjançant la validació de la prova de concepte, requereixen més validació i desenvolupament i estan acabant de perfeccionar el disseny del prototip mitjançant la validació de l’ús previst.

La fase 3 dedicada a donar suport a projectes que han començat els tràmits regulatoris i necessiten una definició avançada dels actius, necessiten perfeccionar les estratègies de viabilitat econòmica i/o estan explorant models d’explotació.

Els candidats poden presentar les candidatures a qualsevol de les fases i, un cop seleccionats, posteriorment avançar a la fase següent a mesura que vagin assolint les fites necessàries i vagin sent avaluats per experts independents.

Que ofereixen?

Recursos d’alt valor que inclouen suport econòmic i altres tipus de suport:

  • Suport econòmic per activitats del pla de desenvolupament del projecte, segons les fites proposades: oferim fins a 700.000 € si el projecte passa per totes les fases (màx. 50.000 € a la fase 1; màx. 150.000 € a la fase 2; màx. 500.000 € a la fase 3).
  • Mentors i experts per supervisar i donar suport al projecte: experts del sector, consultors i emprenedors us ajudaran a definir la millor estratègia de valorització i desenvolupament i us proporcionaran feedback sobre el projecte constantment.
  • Formació especialitzada en àmbits clau: gestió de projectes, transferència de tecnologia, assessorament, eines de finançament i comercialització, negociacions. La formació dona als participants les eines necessàries per adquirir habilitats específiques de valorització i habilitats comercials i per definir el seu pla de valorització (obligatori per als projectes a la fase 2 i opcional per a les fases 1 i 3).