Finançament
F Pere Tarrés

Convocatòria de Projectes 2020 de la Fundació Pinnae | Impuls Social pel Territori

La Fundació Pinnae obre la tercera edició de la convocatòria de projectes a l’impuls social pel territori, amb l'objectiu d'oferir suport a aquelles entitats que treballen a la Vegueria Penedès per fer front a les principals mancances del teixit social més vulnerable de la nostra societat.

Convocant: 
Fundació Pinnae
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 5 Maig, 2020
Termini convocatòria: 
05/05/2020 fins 02/06/2020
Àmbit: 
Salut i Discapacitat
Assistència i Intervenció social
Cultura, Religió i Esport
Drets humans i Pau
Educació
Infància, Joventut i Famílies
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Local

La convocatòria s’adreça a projectes que desenvolupen les entitats integrades a la seva comunitat, que col·laboren i es complementen per donar resposta als reptes socials del territori. Paral·lelament, la convocatòria vol contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 en els quals impacta.

Qui s’hi pot presentar

S’adreça a projectes d’intervenció social desenvolupats en qualsevol de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, liderats per organitzacions de l’economia social, incloent entitats privades no lucratives.

Àmbit dels projectes

Els projectes que es poden presentar han de tenir com a objectiu la intervenció social.

En aquest sentit, la convocatòria s’adreça prioritàriament a l’atenció de:

  • Persones en situació de pobresa o en risc o situació d’exclusió social (infants i famílies, joves, persones sense llar, persones migrants o refugiades, etc.).
  • Persones en situació de malaltia, discapacitat i/o problemes de salut mental.
  • Persones grans (atenció residencial, soledat no volguda, situació de dependència, etc.).
  • Persones amb necessitats sòcio-educatives (educació no formal, projectes de sensibilització i prevenció, projectes educatius, etc.)

La convocatòria també preveu que es puguin presentar projectes per a la millora de l’accessibilitat, així com projectes culturals i artístics que tinguin un clar objectiu d’impactar socialment.

Novetat

Enguany, aquesta edició incorpora dues modalitats de projectes segons la capacitat de gestió de cada entitat (i amb dos formularis diferenciats; un abreujat i un altre d’extens).

Quantia de les ajudes i modalitats de presentació

La Convocatòria 2020 compta amb una dotació total de 300.000 euros.

Enguany amb la voluntat de donar una major cobertura a les entitats de tot tipus del territori i facilitar la presentació dels projectes, la convocatòria es divideix en dues modalitats de presentació:

  • Modalitat A. Suport fins 10.000€. L’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en aquesta modalitat és fins a 10.000€. L’entitat haurà d’aportar un mínim del 10% de recursos propis o externs al projecte presentat.
  • Modalitat B. Suport des de 10.001€ fins 25.000€. L’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en aquesta modalitat ha de representar entre el 50% i el 80% del cost total del projecte, amb un màxim de 25.000€ d’ajuda.

La Convocatòria és una mostra del fort compromís de la Fundació Pinnae en aquestes dates de pandèmia de coronavirus i confinament que afecten especialment a totes les entitats i a les persones en risc d'exclusió social.

#pinnaeimpulsa