Finançament
F Pere Tarrés

Convocatòria de propostes - Programa Life 2020 - Subprograma Acció pel Clima

La Comissió Europea obre convocatòria de propostes per a qualsevol organització pública o privada registrada a la Unió Europea, destinades a la mitigació del canvi climàtic, adaptació al canvi climàtic, governança climàtica i informació.

Convocant: 
Comissió Europea
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 13 Abril, 2020
Termini convocatòria: 
13/04/2020 fins 06/10/2020
Àmbit: 
Biodiversitat i Medi ambient
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Europeu

Projectes subvencionables

  • Mitigació del canvi climàtic de LIFE: dóna suport a projectes en les àrees d'energies renovables, eficiència energètica, agricultura, ús de la terra i gestió de torberes. Proporciona subvencions d'acció per a millors pràctiques, projectes pilot i de demostració que contribueixen a la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, la implementació i el desenvolupament de polítiques i legislació de la UE, les millors pràctiques i solucions. La Comissió Europea cerca particularment tecnologies i solucions que estiguin llestes per a implementar-se en condicions pròximes al mercat, a escala industrial o comercial, durant la durada del projecte. També promou l'intercanvi de coneixements i enfocaments integrats, com les estratègies de mitigació del canvi climàtic i els plans d'acció a nivell local, regional o nacional.

  • Adaptació al canvi climàtic de LIFE: cofinança projectes en les àrees de resiliència a l'escassetat d'aigua, sequeres, incendis forestals o inundacions, tecnologies adaptatives per a sectors econòmics i salvaguarda dels recursos naturals. Proporciona subvencions d'acció per a millors pràctiques, projectes pilot i de demostració que contribueixen a augmentar la resiliència al canvi climàtic. La Comissió Europea cerca particularment tecnologies i solucions que estiguin llestes per a implementar-se en condicions pròximes al mercat, a escala industrial o comercial, durant la durada del projecte. També promou el desenvolupament i la implementació de les polítiques de la UE sobre l'adaptació al canvi climàtic, les millors pràctiques i solucions per a l'adaptació al canvi climàtic, inclosos els enfocaments basats ​​en els ecosistemes i l'intercanvi de coneixements.

  • Governança i Informació sobre el clima de LIFE: finança projectes en les àrees de sensibilització, capacitació i desenvolupament de capacitats, i compliment de la llei, desenvolupament del coneixement i participació dels interessats. LIFE proporciona subvencions d'acció per a projectes d'informació, sensibilització i difusió sobre assumptes climàtics. Això inclou el suport públic i de les parts interessades per a la formulació de polítiques de la UE, el suport a la comunicació, la gestió i la difusió d'informació per a facilitar l'intercanvi de coneixements i les plataformes de cooperació, promovent i contribuint a un compliment més efectiu i l'aplicació de la legislació climàtica de la UE, proporcionant capacitació i fomentant el desenvolupament i difusió de millors pràctiques i enfocaments de les polítiques. Projectes integrats Aquests projectes a gran escala implementen plans, estratègies o fulls de ruta principalment en les àrees de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

  • Projectes preparatoris: Els projectes preparatoris aborden necessitats específiques per al desenvolupament i la implementació de la política i la legislació ambiental de la UE.

  • Projectes d'assistència tècnica: Els projectes d'assistència tècnica brinden subvencions d'acció i suport financer per a ajudar els sol·licitants a preparar projectes integrats.