Finançament
F Pere Tarrés

I Concurs de fotografia 'Buits plens'

El Servei de suport al dol de Ponent organitza el concurs de fotografia Buits Plens. Del 15 de juny al 15 de juliol es podran presentar les fotografies per correu electrònic o per Instagram amb l’etiqueta #fotobuitsplens.

Convocant: 
Servei de suport al dol de Ponent
Data de publicació de la convocatòria: 
Divendres, 15 Juny, 2018
Termini convocatòria: 
15/06/2018 fins 15/07/2018
Àmbit: 
Treball autònom i Emprenedoria
Tipus: 
Altres
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Nacional

La mort d'una persona estimada pot omplir la nostra vida d'un gran buit. No obstant això, el procés de dol ens permet acceptar i reconciliar-nos, en part, amb aquest buit fins omplir-lo de records, amor, una ensenyança de vida, un llegat per al nostre propi futur... però, com reflectir aquest buit en una sola imatge? És possible encabir en la frontera que imposa el marc de la fotografia tot el que suposa la pèrdua, el dol, el buit... però també l'esperança, l'amor i els records que acabaran per omplir-lo tot?

Aquest és el repte que planteja el Servei de suport al dol de Ponent amb l’organització d’aquest concurs de fotografia, que per aquesta primera edició han titulat Buits Plens. L'objectiu és donar visibilitat i normalitzar els processos de mort i dol per tal de trencar el tabú i permetem-nos, com a societat, parlar-ne obertament.

Podran participar totes les persones de més de 18 anys residents a la província de Lleida. S'estableixen dues categories, una general i una altra específica que reflecteixi el dol gestacional. Amb totes les fotografies l’entitat vol realitzar una mostra i ofereix dos premis per cada categoria.

Les fotografies poden presentar-se via correu electrònic a info@suportaldol.org o publicar-les a Instagram amb perfil obert i amb l'etiqueta #fotobuitsplens i anomenant també el perfil de @suportaldol. Es pot participar des del 15 de juny fins el 15 de juliol inclosos.

El Jurat està format per la fotògrafa i psicòloga Norma Grau, el professor Miquel Pueyo de la Universitat de Lleida, la periodista Lourdes Cardona i l'especialista en dol, Pili Chimenos. Patrocinen aquesta iniciativa la revista Nova Tàrrega, l'editorial Boira, la casa rural Sol Blanc i el gimnàs Ekke. A més, compta amb el suport i la col·laboració de FeSalut, l'Ajuntament de Tàrrega, la Paeria de Lleida, el Departament d'Afers socials i Família i de la Diputació de Lleida.