Finançament
F Pere Tarrés

Premi "Joves creadores"

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en col·laboració amb la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, ofereix un premi amb la finalitat d'incentivar la producció audiovisual de les dones joves de la ciutat.

Convocant: 
Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 3 Octubre, 2016
Termini convocatòria: 
20/10/2016 fins 31/10/2016
Àmbit: 
Participació ciutadana i Polítiques socials
Comunicació i Periodisme
Treball autònom i Emprenedoria
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

L'objecte d'aquest premi és la concepció i creació d'un curtmetratge al voltant de la temàtica de "La feminització de la precarietat laboral", fet per dones joves.

Destinatàries

Poden concórrer a aquest premi les dones residents a la ciutat de Barcelona que no superin el trenta anys d'edat.

Objectius principals

  • Incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones joves de la ciutat.
  • Promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre del relat la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.
  • Avançar cap a la construcció de rols de gènere més justos i equitatius, incidint en els imaginaris col·lectius del conjunt de la ciutadania, per mitjà de les produccions audiovisuals, com a eina de transformació.

Dotació

El premi té una dotació de 5000 euros per a la producció d’un curtmetratge (ficció, documentació, animació, etc..). A més, l’estrena de l’obra realitzada es presentarà al Cicle de Cinema de Dones.