Finançament
F Pere Tarrés

Premis de Civisme 2023

L’objecte és premiar els treballs, les obres i les actuacions que es duguin a terme en l’àmbit del civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa, així com en el dels valors i els principis que fomentin la cultura cívica, amb perspectiva de gènere. Aquest conjunt de valors i principis queda obert a les aportacions i reflexions que plantegin els candidats als premis.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya Departament de Drets Socials - Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 17 Gener, 2023
Termini convocatòria: 
18/01/2023 fins 06/03/2023
Àmbit: 
Biodiversitat i Medi ambient
Cohesió social i Interculturalitat
Comunicació i Periodisme
Drets humans i Pau
Gènere
Infància, Joventut i Famílies
Lleure
Participació ciutadana i Polítiques socials
Pobresa i Exclusió social
Recerca i Innovació
Voluntariat
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Modalitats

  • Premis de Civisme Serra i Moret: estimular la recerca i el tractament del civisme, en les categories d'assaig i de pedagogia. Dotació: 3.000 euros cadascuna.
  • Premis de Civisme a l'actuació juvenil. Premi Jaume Ciurana: fomentar en el jovent els valors de la responsabilitat, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, l'amor i el respecte per la natura sota el principi «Aprenem fent servei». Categories: A favor de les persones. A la millora de l'entorn natural. Dotació: 3.000 euros per cada modalitat.
  • Premi de Civisme als mitjans de comunicació: guardonen els treballs i les produccions que hagin destacat pel tractament del civisme i els valors i que hagin exercit un impacte social determinat. Agrupa els àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i d'internet. Dotació: 6.000 euros.
  • Premi de Civisme a la innovació: premiar les accions que hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. Dotació: 6.000 euros.
  • Premi de Civisme a la virtut civil i la cohesió social: reconèixer persones o organitzacions que destaquin per l'excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions. Dotació: 6.000 euros.