Finançament
F Pere Tarrés

Premis EMAS Catalunya 2020

Els Premis EMAS Catalunya es realitzen cada dos anys i estan adreçats a promoure la millora ambiental de qualsevol organització registrada EMAS que disposi com a mínim d’un centre ubicat a Catalunya.

Convocant: 
Club EMAS
Data de publicació de la convocatòria: 
Dissabte, 15 Febrer, 2020
Termini convocatòria: 
15/02/2020 fins 28/02/2021
Àmbit: 
Biodiversitat i Medi ambient
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Privat
Àmbit geogràfic: 
Nacional

4 categories

  • Millor declaració ambiental

En aquesta categoria es poden presentar les declaracions ambientals complertes o simplificades en qualsevol format (paper, digital, altres).

  • Millor acció d’implicació de les parts interessades.

Un objectiu de l’EMAS és millorar la relació de les organitzacions registrades amb el seu entorn i promoure un sistema de gestió participatiu. En aquesta categoria es poden presentar iniciatives que + Edició 2020 Organitza: Amb la col·laboració: Amb el suport en el marc del projecte Tàndem: 2 justament estiguin adreçades a interactuar i implicar les diferents parts interessades, ja siguin internes (personal, col·laboradors, etc.) o externes (veïns, administració, ONGs, clients, proveïdors, etc.). Es pot presentar qualsevol acció de comunicació ambiental que tingui l’objectiu de sensibilitzar i/o informar a les parts interessades (internes o externes) sobre els aspectes i el comportament ambiental de l’organització, sobre les millores del sistema de gestió, així com també sobre actuacions per fer créixer el coneixement de la marca EMAS: campanyes de sensibilització, pòsters, exposicions, vídeos i/o altres eines de comunicació, així com també altres actuacions d’implicació que van més enllà de la comunicació (concursos, mecanismes d’incentivació dels treballadors, jornades de portes obertes, etc.).

  • Millora del comportament ambiental

En aquesta categoria es poden presentar a concurs millores de qualsevol vector ambiental aconseguides en el marc de l’EMAS. Aquestes millores poden consistir, per exemple, tant en millores de processos com de pràctiques, o la modificació/innovació en productes i serveis i que per tant, aconsegueixin reducció d’emissions (atmosfèriques, de residus, etc.), o bé de recursos (materials o energètics) o reducció dels seus corresponents impactes.

  • Millor projecte en Tàndem (exclusiva per l’edició 2020)

En aquesta categoria es premiarà el millor projecte de col·laboració en matèria de medi ambient que s’hagi portat a terme de manera conjunta entre una organització i una o més entitats/organitzacions. L’objectiu d’aquesta cooperació ha d’incorporar beneficis adreçats tant a l’organització o empresa com al partner/s del tercer sector.