Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions biennals a projectes de cultura comunitària i transformació social (2024-2025)

Subvencions per a projectes de cultura comunitària amb vocació de transformació social, les accions planificades i executades de manera col·laborativa en el marc d'un projecte específic per apropar les arts i les pràctiques culturals a la comunitat amb la voluntat de millorar les capacitats i les condicions de vida de les persones i els col·lectius que hi participen, transformant així l'entorn sociocultural de què formen part.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 14 Novembre, 2023
Termini convocatòria: 
29/11/2023
Àmbit: 
Cohesió social i Interculturalitat
Cultura popular
Cultura, Religió i Esport
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Els projectes de cultura comunitària han de ser pràctiques culturals o artístiques que involucrin agents i comunitats en processos col·laboratius i que s'articulin des de la participació i la cocreació. Han de treballar per la inclusió, incloure i gestionar la diversitat i proposar la participació activa i l'apoderament de les persones. Cal posar en valor sabers arrelats en el territori i generar xarxes fortes i sostingudes en el temps.

Els projectes de transformació social han de millorar les capacitats i les condicions de vida de les persones i els col·lectius que hi participen, transformant així l'entorn sociocultural de què formen part.

Aquesta línia d'ajuts té les modalitats següents:

  • Projectes i activitats de desenvolupament cultural comunitari que contribueixin a fomentar ciutadania crítica, compromesa i proactiva, a través d'experiències col·laboratives d'arts visuals i audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular o altres expressions culturals, en què es potenciï la creació col·lectiva i les relacions amb la comunitat i amb sectors específics de la ciutadania vinculats a l'entorn on es desenvolupen.
  • Programes, activitats formatives i espais de treball destinats a la capacitació, la promoció, la sensibilització i la compartició de coneixement de les persones que hi participen a través de les arts visuals i audiovisuals, les arts escèniques, la música, les lletres, la cultura popular o altres expressions culturals.

L'activitat subvencionada s'ha de realitzar entre l'1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2025.

Beneficiaris

Poden optar a aquestes subvencions les entitats privades sense ànim de lucre i les cooperatives.