Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions per a commemoracions d'esdeveniments, personalitats o entitats de l'àmbit de la cultura catalana, 2023

Subvencions per finançar, durant un període biennal, els projectes i les activitats relacionats amb commemoracions d'esdeveniments, personalitats o entitats de l'àmbit de la cultura catalana.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 26 Juliol, 2023
Termini convocatòria: 
13/09/2023
Àmbit: 
Cultura, Religió i Esport
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Hi ha les modalitats següents:

a) Commemoracions d'esdeveniments i de personalitats de l'àmbit cultural que hagin estat aprovades pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
b) Commemoracions d'aniversaris de personalitats, d'entitats i d'empreses culturals de repercussió nacional o local, així com d’equipaments culturals rellevants per la seva trajectòria històrica i importància territorial que celebrin la commemoració de la seva creació, que no es puguin incloure a la modalitat de la lletra a. Els aniversaris han de ser, com a mínim, de 50 anys en el cas de les entitats, les empreses, i els equipaments culturals, i sempre múltiples de 25 anys. Els aniversaris de personalitats han de ser, com a mínim, de 100 anys del seu naixement o de la seva mort, i sempre múltiples de 50.
c) Commemoracions d'esdeveniments culturals excepcionals de més de 250 anys, i sempre múltiples de 50, que tinguin una repercussió rellevant més enllà de l'àmbit de la localitat on es celebren, i que no es puguin incloure en la modalitat de la lletra a.

S'entén per esdeveniment català aquell que hagi tingut lloc a Catalunya. S'entén per entitat catalana la que tingui seu social a Catalunya. I s'entén per personalitat catalana qui resideix a Catalunya i, en cas de personalitats difuntes, els que van néixer o van residir la major part de la seva vida a Catalunya.