Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions d’aprenentatge servei i servei comunitari ambiental 2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca subvencions a associacions i fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental, per als anys 2020 i 2021, per promoure l'aprenentatge servei i el servei comunitari ambiental.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat
Data de publicació de la convocatòria: 
Divendres, 22 Novembre, 2019
Termini convocatòria: 
22/11/2019 fins 23/12/2019
Àmbit: 
Biodiversitat i Medi ambient
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Actuacions subvencionables

  1. Projectes d'aprenentatge servei de l'àmbit ambiental adreçats als alumnes dels centres educatius de Catalunya o a altres col·lectius de joves, tant en l'àmbit de l'educació formal com no formal. S'entén per projecte d'aprenentatge servei aquell projecte que combini processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formin tot treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo.
  2. Projectes de servei comunitari de l'àmbit ambiental. Són projectes que segueixen la metodologia de l'aprenentatge servei i que es duen a terme amb un o més d'un centre educatiu, amb la participació de l'alumnat de 3r o 4t d'ESO. Aquests projectes han de seguir la regulació que es concreta a l'article 16 del Decret 187/2017, de 25 d'agost, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria.

Entitats beneficiàries

El tercer sector ambiental de Catalunya està format per les organitzacions de titularitat privada sense ànim de lucre amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals està vinculada a la protecció i millora ambiental i a la sostenibilitat.