Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció i reforç de l'economia social i solidària 2020

L'Ajuntament de Barcelona convoca subvencions per a activitats o projectes que fomentin la creació de noves cooperatives o bé la transformació d’empreses existents en cooperatives, la consolidació i creixement empresarial de les iniciatives d’Economia Social i Solidària; promovent els projectes d’intercooperació i acompanyant l’escalabilitat dels mateixos.

Convocant: 
Ajuntament de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 17 Març, 2020
Termini convocatòria: 
02/06/2020 fins 02/07/2020
Àmbit: 
Treball autònom i Emprenedoria
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

Els àmbits i modalitats dels projectes objecte de la subvenció són les següents:

A) Creació i Consolidació:

 • A.a Creació i transformació: Creació de noves cooperatives i transformació, d’altres formes jurídiques pre-existents, en cooperatives.
 • A.b Consolidació: Consolidació empresarial i escalabilitat de les iniciatives d’Economia Social i Solidària per enfortir la seva viabilitat econòmica.
 • A.c Formació: Innovació i Formació per a la millora de la gestió i l’obertura de noves línies de negoci:
  • c1. Formació grupal per a persones sòcies, treballadores i voluntàries de l’entitat.
  • c2. Despeses de matriculació de les persones de l’entitat en accions formatives externes.
  • c3. Pràctiques de les persones estudiants universitàries i de formació dual de FP en entitats i empreses de l’Economia Social i Solidària.

B) Intercooperació:

 • B.a Intercooperació de 2n i major nivell: Projectes promoguts per entitats de l'Economia Social i Solidària o de les finances ètiques de segon nivell i superior, que contribueixin al desplegament de l’Estratègia BCN 2030 ESS de Barcelona, i tinguin per destinatàries a les seves entitats sòcies.
 • B.b Intercooperació de 1r nivell: Projectes d’intercooperació promoguts per entitats i empreses de l’Economia Social i Solidària que contribueixin al desplegament de l’Estratègia BCN 2030 ESS.