Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions de minimis per al suport a cooperatives i/o associacions d'autoorganització ciutadana (SOLARCOOP), 2023

Subvencions de minimis per al suport a cooperatives i/o associacions d'autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques (SOLARCOOP).

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Institut Català d'Energia (ICAEN)
Data de publicació de la convocatòria: 
Divendres, 5 Maig, 2023
Termini convocatòria: 
18/06/2023
Àmbit: 
Biodiversitat i Medi ambient
Consum i Comerç
Cooperació al desenvolupament
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Objectius dels ajuts

Generar activitat econòmica i empresarial a través del funcionament de la cooperativa de consum i/o associació i de la comunitat energètica que es desenvolupi en el seu sí, mitjançant la generació i l’autoconsum col·lectiu amb energies renovables i l’eficiència energètica. L’objectiu és promoure l’abandonament de combustibles fòssils, reduir la distància entre el centre de producció d’energia i el de consum, i lluitar contra el despoblament a través de la utilització de la generació d’energies renovables com a llavor de la iniciativa socioeconòmica.

Qui se'n pot beneficiar?

L'entitat sol·licitant haurà de ser una cooperativa de consum o una associació que vulgui esdevenir cooperativa de consum, i que en els seus objectius tingui la creació d’activitat econòmica, preferentment en territoris en despoblament, i la promoció de la transició energètica a través de la creació d’una comunitat energètica, els participants de la qual hauran de ser membres de la cooperativa de consum.

Caldrà que el sol·licitant compti amb una majoria de persones físiques com a persones sòcies, o amb el suport de l’Ajuntament on hi ha haurà la seu de l’organització o el veïnatge de la persona física.

L’entitat beneficiària haurà de constituir-se com a comunitat energètica en forma de cooperativa de consum en un període de 18 mesos des de l’atorgament de la subvenció que es regeix per les seves bases reguladores.