Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions del Programa Acompanya, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, Next Generation EU, 2022

El Programa Acompanya, objecte d'aquesta convocatòria, té com a objectiu facilitar l'adaptació social i laboral de treballadors/ores amb discapacitat i trastorns de salut mental, i amb dificultats especials d'inserció laboral, en empreses del mercat ordinari de treball en condicions similars a les de la resta de treballadors/ores que ocupen llocs semblants.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Treball
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 17 Maig, 2022
Termini convocatòria: 
18/05/2022 fins 30/05/2022
Àmbit: 
Ocupació i Inserció laboral
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Entitats beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquesta subvenció les associacions i les fundacions, així com altres institucions sense finalitat de lucre, degudament constituïdes i amb seu a Catalunya, que subscriguin un conveni de col·laboració amb l'empresa del mercat ordinari que ha de contractar les persones destinatàries finals

Les actuacions que s'han de desenvolupar en el marc del Programa Acompanya són les següents:

  1. Orientació, assessorament i acompanyament a la persona destinatària final elaborant, per a cada treballador/ora, un programa d'adaptació al lloc de treball que inclourà accions de formació adreçades a l'ensinistrament específic en les tasques inherents al lloc de treball.
  2. Tasques d'apropament i col·laboració entre la persona destinatària del Programa, l'empresa i el personal de l'empresa amb el qual es comparteix la feina, mitjançant les accions d'adaptació del lloc de treball a la persona participant.
  3. Suport al treballador/ora en el desenvolupament d'habilitats socials i comunitàries, per tal que pugui relacionar-se amb l'entorn laboral en les millors condicions, mitjançant accions d'entrenament i formació en competències transversals i habilitats socials i laborals.
  4. Seguiment del treballador/ora i avaluació del procés d'inserció en el lloc de treball. Aquestes actuacions tenen per objecte la detecció de necessitats i la prevenció de possibles obstacles, tant per al treballador/ora com per a l'empresa que contracta, que posin en perill l'objectiu d'inserció i permanència en el lloc de treball.