Font:
Font: F Pere Tarrés
Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés

Subvencions en l'àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic 2019

Article publicat el:
Autor/a
F Pere Tarrés
 Font:
Font: F Pere Tarrés

L'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural convoca subvencions per al cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d'operacions en l'àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic.

Convocant

Generalitat de Catalunya. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

Data de publicació de la convocatòria
dimecres, 25 setembre de 2019
Termini convocatòria
26/09 - 09/12/2019
Àmbit
  • Cultura, Religió i Esport
Tipus
Subvenció
Tipus de finançament
Públic
Àmbit geogràfic
Nacional

Entitats beneficiàries

  • Entitats participades pel sector públic de la Generalitat de Catalunya de forma no majoritària que duguin a terme la totalitat o part de la seva activitat en l'àmbit del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic o paleontològic.
  • Fundacions i altres entitats privades sense finalitat de lucre que tinguin domicili a Catalunya que duguin a terme la totalitat o part de la seva activitat en l'àmbit del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic o paleontològic.

 

Les actuacions que es portaran a terme podran ser, dins de cada eix prioritari del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, les següents:

  1. Eix prioritari 2:
    1. Projectes d'utilització i millora de les TIC, les aplicacions mòbils i multiplataforma, i tecnologies de realitat augmentada, per adaptar-se a les necessitats dels públics i participants culturals i augmentar-ne l'eficiència i la qualitat.
    2. Aplicació de les TIC per conèixer les preferències i característiques dels públics amb l'objectiu de millorar l'oferta de serveis: implantació d'eines per a l'explotació de dades.
    3. Desenvolupament de serveis de ticketing amb l'objectiu de millorar els serveis d'atenció al client.
    4. Projectes que fomentin la interacció ciutadana i la inclusió social amb els espais i equipaments del patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic a través de les TIC, amb l'objectiu de maximitzar el benefici social de la cultura i estimular l'ús de les TIC i la participació cultural de la ciutadania.
    5. Desenvolupament de serveis personalitzables, proactius, fàcils d'usar i que incideixin en la millora de la qualitat i la seguretat.
  1. Eix prioritari 4:

Inversions en eficiència energètica als edificis, sempre que els fons s'assignin a les operacions que segueixin la Technical Guidance. Financing the energy renovation of buildings with Cohesion Policy funding (Comissió Europea, febrer de 2014): http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/studies/pdf/financing_energy_renovation.pdf, que requereix essencialment:

  • La valoració de les barreres que prevenen la renovació d'edificis.
  • La identificació i priorització de les categories d'edificis que s'han de tractar.
  • El nivell d'eficiència energètica que es vol assolir o la identificació de paquets de mesures i valoració d'opcions per a la renovació profunda.
  • El pla de seguiment dels impactes.
  1. Eix prioritari 6:
    1. Actuacions de restauració de monuments i de rehabilitació de conjunts històrics.
    2. Accions enfocades a la millora del coneixement i la conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic.
    3. Creació i rehabilitació d'infraestructures i equipaments que permetin la valorització del patrimoni cultural.
    4. Implementació i animació de xarxes de revaloració, de suport a la gestió i al desenvolupament del patrimoni cultural.

Comparteix i difon