Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions en l'àmbit de la prevenció de la infecció per VIH/sida, 2024

Subvencions per al finançament a entitats privades sense afany de lucre, per a les actuacions en l'àmbit de la salut per a la prevenció de la infecció per VIH/sida.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Data de publicació de la convocatòria: 
Dilluns, 20 Novembre, 2023
Termini convocatòria: 
13/12/2023
Àmbit: 
Salut i Discapacitat
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Línies d’actuació

El monitoratge, la prevenció, l'atenció integral i la reducció de l'estigma associat al VIH. Les àrees prioritzades són les que estableixen les línies estratègiques del Pla d'acció vigent enfront del VIH i altres ITS.

Aquestes línies estratègiques són: la millora del monitoratge i l'avaluació, la reducció de la incidència i el retard del diagnòstic, la millora de l'atenció integral i la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn familiar i afectiu i la promoció d'una resposta social constructiva per fer front a l'estigma associat.

Un dels principis fonamentals de l'estratègia mundial de la lluita contra la sida és mobilitzar i unificar els esforços contra aquesta epidèmia mitjançant una resposta multisectorial dels diferents agents socials. És per això que el Departament de Salut té la necessitat d'establir actuacions de foment en relació amb les entitats que coadjuven en el control de la infecció pel VIH i la malaltia de la sida.

La col·laboració i la coordinació entre el Programa per a la prevenció i l'assistència de la sida i les entitats públiques o privades sense afany de lucre que actuen en l'àmbit de la lluita contra la sida constitueixen un element primordial per desenvolupar activitats complementàries a les realitzades en l'àmbit institucional i que són imprescindibles per al control d'aquesta epidèmia a Catalunya.