Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions a la participació, informació i promoció de programes de qualitat dels aliments, 2023

Ajuts de promoció i certificació pels consells reguladors de programes de qualitat: denominació d'origen o indicació geogràfica protegida (DOP o IGP), de producció ecològica (PAE) o de producció integrada (PI)

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Data de publicació de la convocatòria: 
Divendres, 16 Juny, 2023
Termini convocatòria: 
16/08/2023
Àmbit: 
Agricultura i Alimentació
Àmbit rural
Biodiversitat i Medi ambient
Tipus: 
Subvenció
Àmbit geogràfic: 
Nacional

L'objecte dels ajuts és donar suport als productors que gaudeixen d'un distintiu comunitari de denominació d'origen protegida (DOP) i indicació geogràfica protegida (IGP), inscrits en el registre comunitari corresponent incloses les vitivinícoles, els productors de la producció agrària ecològica (PAE) i els de la producció integrada (PI) mitjançant els ajuts següents:

  • A la participació per primer cop dels agricultors/es actiu/s i agrupacions d'agricultors/es en un programa de qualitat dels aliments, d'ara endavant, operació 1.
  • A l'organització d'activitats d’informació i promoció dels programes de qualitat dels aliments, d'ara endavant, operació 2.

A qui va dirigit?

  • Empreses i professionals
  • Entitats

Els ajuts per a la participació en programes de qualitat dels aliments (operació 1):

  • Són persones beneficiàries els agricultors/es actius/ves, d'acord amb l'article 8 del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, i agrupacions d'agricultors/es que participen per primer cop en un programa de qualitat dels aliments. Aquestes persones poden sol·licitar l’ajut els cinc anys posteriors a la data d’inscripció en el respectiu programa de qualitat.
  • Són sol·licitants d'aquests ajuts els Consells Reguladors (entitats sense ànim de lucre, que tinguin productors de base inscrits en els seus registres) que representen els agricultors/es i ramaders/es inscrits en el programa de qualitat.

Els ajuts per a les activitats d'informació i promoció (operació 2):

  • Poden ser beneficiàries i sol·licitants d'aquest ajuts els consells reguladors i les federacions de consells reguladors dels programes de qualitat dels aliments.